Groene kamerplanten

Onder deze categorie planten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima.

Geef ze matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten. Met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijvoorbeeld wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Een voorbeeld van een groene kamerplant is Dracaena Compacta, deze heeft geen volle zon nodig. Het is best deze wekelijks water te geven en bij te mesten. Er mag geen water in de ondertas blijven staan. 

Producten van Groene kamerplanten

  • Monstera Obliqua (Monstera Monkey Mask)

    Monstera Obliqua (Monstera Monkey Mask)

    Monstera Obliqua, wordt ook welk de gatenplant genoemd. De volledige naam is Monstera Monkey Mask. Afkomstig van de bossen uit Zuid- en Midden Amerika. Hoe vochtiger en warmer de lucht is, hoe groter de bladeren worden. Besproei de bladeren af en toe met water, liefst lauwwarm water. De Monstera Obliqua mag worden geplaatst op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Weetje! Soms groeit er een witte bloem aan de plant, deze heeft een zoete geur van ananas.