Bloemen verzorging

Onze afdeling van de snijbloemen wordt meermaals per week aangevuld met verse bloemen. Op uw verzoek kunt u een boeket laten samenstellen. Ook zorgen een paar takken groen in een enkele bos bloemen al voor een mooi effect.

Zet u boeketten meteen bij thuiskomst in het water, bloemen houden immers van water. Je ververst het water van een boeket best om de 2 dagen. Plaats u boeket niet in de tocht en ook niet in de felle zon. Niet alle bloemen kennen echter eenzelfde gebruiksaanwijzing. Indien er rozen zijn verwerkt in u boeket, is het beter om het water bij te vullen en niet te verversen.

Maak je zelf je boeket op? Dan snijdt je de onderkant van de stengels best schuin af (45°) met een scherp mes of een snoeischaar, zo nemen de bloemen meer water op. Verwijder evenals de bladeren van de bloemen die in het water van je vaas kunnen terechtkomen, bladeren zorgen ervoor dat bacteriën sneller kunnen vermeerderen. Plaats de gesneden bloemen zo snel mogelijk terug in water. 

De verzorging van bloemstukken vergt weinig aandacht. U hoeft geen water toe te voegen aan de oasis, het is beter het bloemstuk te laten indrogen. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Snijbloemen