Bomen

Elke tuin verdient een boom, groot of klein. 

Meestal worden bomen aangeplant met een specifieke doelstelling, zoals schaduw geven, een inkijk verhinderen of voor vormgeving in de tuin. Ook zijn bomen een plaats bij uitstek waar vogels zich in kunnen nestelen. 

Er is een grote keuze aan bomen die schaduw geven: Treurwilg, Moerbezie, Treurberk, Linde, Plataan, Notelaar, Boles, Catalpa. Ook bieden we leibomen aan. Leibomen worden in de tuin geplant, enerzijds als groenscherm en anderzijds als decoratief element. De takken van leibomen worden horizontaal geleid. Lindebomen zijn een voorbeeld van goed te leiden bomen. 

We bieden bomen aan voor elke tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn geschikt voor een kleinere tuin, populaire bomen zijn bolacasia, treurwilgje of krenteboompje.

A selection of Bomen

  • Maclura Pomifera

    Maclura Pomifera

    Maclura Pomifera, anders bekend als osagedoorn, is een plant uit de moerbeifamilie. Het hout van deze osagedoorn is roodkleurig, het is het sap dat werd gebruikt door indianen op oorlogspad, om zich zo rood te kleuren. 
    • Maclura pomifera 'Canonball' heeft zeer grote vruchten (15cm). De bladeren zijn ovaal, 10x5cm, felgroen blinkend, en geel in de herfst. De schors is oranjebruin. De vrouwelijke en mannelijke bloemen, staan op verschillende planten. Canonball is de vrouwelijke boom met de dikste vruchten.
    • Maclura pomifera 'Whiteshield' is een rechtopgroeiende mannelijke variëteit uit Oklahoma, die de naam gekregen heeft van een Cheyenne-indianenopperhoofd.