Pompoensoorten

Pompoenen kunnen op diverse wijzen worden ingedeeld. Een eerste wijze is of de pompoenen al dan niet eetbaar zijn. Een tweede wijze is de vorm van de pompoen, deze indeling bestaat uit echte pompoenen, zomerpompoenen, muskaatpompoenen en patissons.

Producten van Pompoensoorten

  • Cucurbita Maxima

    Cucurbita Maxima

    De reuzenpompoen is een plant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). De soort verschilt van de andere pompoensoorten in de bijna ronde, bij de vruchtaanzet niet verbrede vruchtstelen en door vezelvrij, bij het koken uiteenvallend vruchtvlees. Deze soort heeft minder warmte nodig en kan daarom ook in gematigde klimaten als zomervrucht worden geteeld. (Echte pompoen)

  • Hokkaidopompoen

    Hokkaidopompoen

    De Hokkaidopompoen (of Japanse pompoen) weegt slechts 1 tot 2,5 kg maar is wel veel lekkerder en voedzamer dan zijn grote soortgenoten. De Hokkaidopompoen bestaat in een groene en oranje variëteit en is perfect te telen in ons klimaat. (Echte pompoen)

  • Green Hokkaido

    Green Hokkaido

    Is een groene Hokkaido soort. De pompoen heeft een bijzonder fijne smaak en is zeer goed bewaarbaar. De pompoen heeft een donkergroene schil en het vruchtvlees is geel tot oranje. Het vruchtgewicht weegt 1,5 tot 2 kg. (Echte pompoen)

  • Hokkaido Red Kuri

    Hokkaido Red Kuri

    Het is een breedronde, oranje kookpompoen met geel vlees. Het gemiddeld vruchtgewicht weegt 1 tot 1,5 kg. Kan makkelijk bewaard worden tot februari bij oogst in september ofoktober. De pompoen heeft een hoge gezondheidswaarde en kan met schil gebruikt worden. Het heeft een fijne nootachtige smaak. (Echte pompoen)

  • Patisson

    Patisson

    Patissons zijn struikcourgetten die typische platte, stervormige vruchten in meerdere kleuren omvatten. Het zijn zomerpompoenen en dus het lekkerst als ze jong geoogst worden. Volgroeid zijn ze taai en vooral als decoratie te gebruiken. Patissons zijn ongeveer 15 tot 20cm groot, wit, geel of groen van kleur en hebben een puntige vorm. In het Nederlands ook wel keizers- of bisschopsmuts genoemd. Men kan patissons bereiden zoals pompoenen. Men kan er dus soep van koken of vullen met bijvoorbeeld gehakt als ovenschotel. Patissons zijn echter ook eenvoudig in de magnetron gaar te krijgen en smaken heerlijk bij vis. (Patisson)

  • Cucurbita Pepo

    Cucurbita Pepo

    Een zomerpompoen met het uitzicht van een grote courgetten en een groene schil met witte strepen. (Zomerpompoen)

  • Hubbardpompoen

    Hubbardpompoen

    Hubbard pompoenen zijn rugby-achtige pompoenen die in 1837 werden vernoemd naar Elisabeth Hubbard. (Echte pompoen)

  • Rouge vif d'etampes

    Vrij grote lichtoranje tot roodoranje, platronde pompoenen. Het vruchtvlees is geel/oranje en weegt 5 tot 25 kg. Deze reuzepompoen is lang bewaarbaar. (Echte pompoen)

  • Baby Blue Hubbard

    Het is een gebobbelde grijsblauwe rugby-balvormige pompoen met dik oranje droog zacht vlees met een hoge culinaire waarde. De pompoen heeft fijne zaden en is goed bewaarbaar. (Echte pompoen)