Kerstbomen

De keuze van een kerstboom wordt vooral bepaald door de houdbaarheid van de naalden, de geur en de vorm. Om veel plezier te hebben van een echte geurende kerstboom, kies een frisse boom, bij voorkeur een Nordman. Zet de boom niet te dicht bij een warmtebron, en zorg ervoor dat hij voldoende water krijgt.

KERSTBOMEN ZONDER NAALDVAL
De laatste jaren worden vooral kerstbomen verkocht die tijdens hun verblijf in huis weinig of geen naalden verliezen. Vooral Abies Nordmanniana, Abies Fraseri, Abies Koreana en Picea Pungens worden steeds meer verkocht, in plaats van de gewone kerstboom, Picea Excelsa, of de Servische spar, Picea Omorika.

Producten van Kerstbomen

 • Abies Nordmanniana

  Abies Nordmanniana

  Nordman Den, is een is een dennenboom met glanzende donkergroene naalden die zeer lang (20-30mm) en breed (2-3mm) zijn. De mooiste en de langsthoudbare kerstboom. Behoudt heel lang zijn naalden. Wij bieden deze boom aan, in potten gekweekt tot 1.5 m, of gekapt als grotere boom, omdat zijn wortels geen kluit vormen.

 • Abies Nobilis

  Abies Nobilis

  Het is een geurende kerstboom met zachte naalden en bijna geen naaldval. De naalden zijn aan de bovenkant blauw groen. Takken worden veel gebruikt voor kerstgroen (kransen).

 • Picea Omorika

  Picea Omorika

  De Servische spar is gekenmerkt door de zilverblauwe onderzijde van zijn naalden. Hij heeft een slankere groei dan die van de gewone spar. De Omorika heeft over het algemeen een fijner wortelstelsel dan de gewone spar en houdt beter kluit, zodat men hem ook beter kan herplanten. Minder naaldval dan bij de gewone spar.

 • Picea Abies

  Picea Abies

  De gewone kerstboom, de klassieke kerstspar die al jaren dienst doet als kerstboom. Hij heeft een pyramidale groei, is dicht vertakt en heldergroen. De naalden zijn 15 à 25 mm lang en naar voor gericht en staan op roodbruine takjes. De meest gekweekte spar in de Ardennen.

 • Abies Fraseri

  Abies Fraseri

  Abies fraseri is een nieuwere donkergroene soort met korte zachte naalden, weinig naaldverlies en zeer geurend.

 • Picea Pungens

  Picea Pungens

  Picea Pungens is een spar met lange prikkende naalden, die niet gemakkelijk vallen.

 • Abies Koreana

  Abies Koreana

  Abies Koreana heeft zachte groene naalden, aan de onderkant zeer zilverwit.