Gezien in de folder: frisse start voor je vijver!

Water in je tuin

Een vijver in je tuin zorgt voor leven. Een paar vissen die lekker rondzwemmen, een libelle, een kikker of een prachtig bloeiende waterlelie. Er is altijd wat te zien! Bewust of onbewust heeft water een rustgevend effect op ons allemaal.

Vijverkuur

Om optimaal te genieten van een prachtige heldere vijver zijn een aantal zaken belangrijk. Elke heldere vijver is biologisch in evenwicht. Er zijn drie elementen die met elkaar in balans moeten zijn: de hoeveelheid zuurstof, koolstofdioxide en bacteriën. Als deze drie elementen op orde zijn, ontstaat een heldere vijver. Hoe bereik je die balans?

  • een goede voorjaarsschoonmaak
  • een goede vijverpomp met filter
  • voldoende zuurstofplanten
  • goede vijverbodem met vijversubstraat
  • goede waterhardheid (je kunt dit bij ons laten testen)
  • hoeveelheid vissen passend bij de vijverinhoud
  • voldoende bacteriën (evt. bacterial gebruiken)

Meer weten? Vraag onze vijverspecialisten om advies. Tot ziens!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Moestuinklussen in augustus

In de zomer kun je volop groenten, kruiden en fruit oogsten uit eigen tuin en zelfs uit bakken op het (dak)terras of op je balkon. Daarnaast valt er ook genoeg te zaaien, te planten en te snoeien. Ga op een zonnige dag lekker buiten aan de slag en geniet van je eigen verse en gezonde oogst!

Lees meer...
Mooie zomerbloeiers in pot

Ideaal om saaie plekken op het terras en het balkon mee op te fleuren: de Chinese aster en de mini-petunia, ofwel de Callistephus chinensis en de Calibrachoa. Ze bloeien lang en rijk in allerlei vrolijke kleuren. Nu volop verkrijgbaar in ons tuincentrum.

Lees meer...
Pas op voor de Japanse duizendknoop

Ach ja, het is duidelijk komkommertijd: de verhalen over de vermaledijde Japanse duizendknoop duiken net als vorige zomer weer op in de media. Toch zit er wel wat in, want de op zich mooie plant is een monsterlijke woekeraar die niet alleen andere planten verdringt, maar ook schade toebrengt aan gebouwen, wegen, bruggen en spoorlijnen. Wat is dit voor plant en wat kun je doen als die in jouw tuin verschijnt?

Lees meer...
Tuintips augustus

Het is hoogzomer. Tijd om vakantie te vieren in eigen tuin. Als het niet te warm is kun je tussen het luieren door ook een paar klusjes doen in de tuin, op het balkon of dakterras.

Lees meer...