Gezien in de folder: frisse start voor je vijver!

Water in je tuin

Een vijver in je tuin zorgt voor leven. Een paar vissen die lekker rondzwemmen, een libelle, een kikker of een prachtig bloeiende waterlelie. Er is altijd wat te zien! Bewust of onbewust heeft water een rustgevend effect op ons allemaal.

Vijverkuur

Om optimaal te genieten van een prachtige heldere vijver zijn een aantal zaken belangrijk. Elke heldere vijver is biologisch in evenwicht. Er zijn drie elementen die met elkaar in balans moeten zijn: de hoeveelheid zuurstof, koolstofdioxide en bacteriën. Als deze drie elementen op orde zijn, ontstaat een heldere vijver. Hoe bereik je die balans?

  • een goede voorjaarsschoonmaak
  • een goede vijverpomp met filter
  • voldoende zuurstofplanten
  • goede vijverbodem met vijversubstraat
  • goede waterhardheid (je kunt dit bij ons laten testen)
  • hoeveelheid vissen passend bij de vijverinhoud
  • voldoende bacteriën (evt. bacterial gebruiken)

Meer weten? Vraag onze vijverspecialisten om advies. Tot ziens!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De beste geveltuinplanten #1

Niet alle bezoekers van ons tuincentrum in beschikken over een grote tuin. Ook stadsbewoners – of misschien wel juist stadsbewoners – willen graag een stukje groen, of dat nu op het balkon of dak is. Veel gemeenten stimuleren tegenwoordig de aanleg van geveltuinen, om een buurt groener en dus aantrekkelijker te maken, de sociale cohesie te vergroten (je maakt al snel een praatje met buren en voorbijgangers als je met je plantjes bij de stoep in de weer bent) en overtollig regenwater op te vangen, wat overstromingen tegengaat.

Lees meer...
Tomaten kweken

Tomaten zijn lekker, gezond en ze zijn ook nog eens leuk om te zien, in je (moes)tuin of op je balkon. Als je onderstaande tips opvolgt, en het weer een beetje meewerkt, heb je straks een rijke oogst van die mooie en smaakvolle rode (of gele, of zelfs blauwe) vruchten.

Lees meer...
Tuintips juni

Juni is een prachtige tuinmaand. De rozen bloeien volop, net zoals heel veel andere planten. Neem vooral de tijd ervan te genieten, maar denk ook deze zomerse tuinklusjes...

Lees meer...
Oost, West, welke plant best?

Aan balkonplanten, meestal eenjarige, is er zo’n enorme keuze dat je vaak door de bloemen de plant niet meer ziet. Maar niet elke plant, hoe mooi u ‘m ook vindt, is geschikt voor elk balkon. De locatie van het balkon, meer bepaald de oriëntatie ten opzichte van de zon, is bij uw keuze doorslaggevend.

Lees meer...