Terrasjesweer

Terrasjesweer

De zomer komt met rasse schreden dichterbij. Is uw terras klaar voor dat heerlijke seizoen van lang buiten zitten, buiten eten en buiten wonen?

Wind en privacy

Te veel wind kan een gezellige namiddag verknallen. Ligt je terras niet echt beschut, voorzie dan een windscherm.  Een uitschuifbaar scherm is enkel zichtbaar als je het nodig hebt. Een vast scherm of schuttingpaneel biedt meteen ook veel privacy, net als een groen, natuurlijk scherm van haagplanten.

Tapijt en verlichting

Met een buitentapijt maakt u uw terras extra gezellig. Het voelt net iets aangenamer als u graag op blote voeten buiten loopt, kleine kinderen kunnen er fijn op spelen en het maakt van uw loungeset een stijlvol salon.

Een terras is niet af zonder sfeerverlichting voor lange zomeravonden. Staande lampen, tafellampen, luchters, lampionnen… wat binnen mogelijk is, is dat tegenwoordig buiten ook. Veel buitenverlichting werkt met zuinige Led-lampen: dat drijft de prijs wel wat op, maar omdat Led-lampen een hoger rendement én een aanzienlijk langere levensduur hebben, bent u uiteindelijk goedkoper af. Nog een belangrijk voordeel: de lamp blijft koel, zodat er geen brandgevaar is als de verlichting dicht bij planten staat. Aan grondspots in het terras kun je ook je voeten niet verbranden.

Zitten en eten

Hebt u op uw terras of in uw tuin geen plaats voor een loungeset, dan zijn comfortabele stoelen met armleuningen een goed alternatief. Die nodigen ook uit om lekker lang na te tafelen. Voorzie eventueel wat extra kussens en per stoel een plaid voor als het ’s avonds wat frisser wordt.

Ook altijd handig om in de  buurt te hebben: een of meerdere bijzettafeltjes. Voorzie zeker een tafeltje naast je ligzetel; u kunt er een kopje thee, een glas limonade, wat fruit en uw boek op kwijt. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Moestuinklussen in augustus

In de zomer kun je volop groenten, kruiden en fruit oogsten uit eigen tuin en zelfs uit bakken op het (dak)terras of op je balkon. Daarnaast valt er ook genoeg te zaaien, te planten en te snoeien. Ga op een zonnige dag lekker buiten aan de slag en geniet van je eigen verse en gezonde oogst!

Lees meer...
Mooie zomerbloeiers in pot

Ideaal om saaie plekken op het terras en het balkon mee op te fleuren: de Chinese aster en de mini-petunia, ofwel de Callistephus chinensis en de Calibrachoa. Ze bloeien lang en rijk in allerlei vrolijke kleuren. Nu volop verkrijgbaar in ons tuincentrum.

Lees meer...
Pas op voor de Japanse duizendknoop

Ach ja, het is duidelijk komkommertijd: de verhalen over de vermaledijde Japanse duizendknoop duiken net als vorige zomer weer op in de media. Toch zit er wel wat in, want de op zich mooie plant is een monsterlijke woekeraar die niet alleen andere planten verdringt, maar ook schade toebrengt aan gebouwen, wegen, bruggen en spoorlijnen. Wat is dit voor plant en wat kun je doen als die in jouw tuin verschijnt?

Lees meer...
Tuintips augustus

Het is hoogzomer. Tijd om vakantie te vieren in eigen tuin. Als het niet te warm is kun je tussen het luieren door ook een paar klusjes doen in de tuin, op het balkon of dakterras.

Lees meer...