Terrasjesweer

Terrasjesweer

De zomer komt met rasse schreden dichterbij. Is uw terras klaar voor dat heerlijke seizoen van lang buiten zitten, buiten eten en buiten wonen?

Wind en privacy

Te veel wind kan een gezellige namiddag verknallen. Ligt je terras niet echt beschut, voorzie dan een windscherm.  Een uitschuifbaar scherm is enkel zichtbaar als je het nodig hebt. Een vast scherm of schuttingpaneel biedt meteen ook veel privacy, net als een groen, natuurlijk scherm van haagplanten.

Tapijt en verlichting

Met een buitentapijt maakt u uw terras extra gezellig. Het voelt net iets aangenamer als u graag op blote voeten buiten loopt, kleine kinderen kunnen er fijn op spelen en het maakt van uw loungeset een stijlvol salon.

Een terras is niet af zonder sfeerverlichting voor lange zomeravonden. Staande lampen, tafellampen, luchters, lampionnen… wat binnen mogelijk is, is dat tegenwoordig buiten ook. Veel buitenverlichting werkt met zuinige Led-lampen: dat drijft de prijs wel wat op, maar omdat Led-lampen een hoger rendement én een aanzienlijk langere levensduur hebben, bent u uiteindelijk goedkoper af. Nog een belangrijk voordeel: de lamp blijft koel, zodat er geen brandgevaar is als de verlichting dicht bij planten staat. Aan grondspots in het terras kun je ook je voeten niet verbranden.

Zitten en eten

Hebt u op uw terras of in uw tuin geen plaats voor een loungeset, dan zijn comfortabele stoelen met armleuningen een goed alternatief. Die nodigen ook uit om lekker lang na te tafelen. Voorzie eventueel wat extra kussens en per stoel een plaid voor als het ’s avonds wat frisser wordt.

Ook altijd handig om in de  buurt te hebben: een of meerdere bijzettafeltjes. Voorzie zeker een tafeltje naast je ligzetel; u kunt er een kopje thee, een glas limonade, wat fruit en uw boek op kwijt. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tomaten kweken

Tomaten zijn lekker, gezond en ze zijn ook nog eens leuk om te zien, in je (moes)tuin of op je balkon. Als je onderstaande tips opvolgt, en het weer een beetje meewerkt, heb je straks een rijke oogst van die mooie en smaakvolle rode (of gele, of zelfs blauwe) vruchten.

Lees meer...
Tuintips juni

Juni is een prachtige tuinmaand. De rozen bloeien volop, net zoals heel veel andere planten. Neem vooral de tijd ervan te genieten, maar denk ook deze zomerse tuinklusjes...

Lees meer...
Oost, West, welke plant best?

Aan balkonplanten, meestal eenjarige, is er zo’n enorme keuze dat je vaak door de bloemen de plant niet meer ziet. Maar niet elke plant, hoe mooi u ‘m ook vindt, is geschikt voor elk balkon. De locatie van het balkon, meer bepaald de oriëntatie ten opzichte van de zon, is bij uw keuze doorslaggevend.

Lees meer...
Stoere planten voor vaderdag

Bij je vader kun je natuurlijk niet aankomen met een snoezig bloeiertje in een fragiel potje. Voor je vader kies je voor het echte werk. Grote stoere planten, om samen voetbal mee te kijken. Smaakmakers voor bij de barbeque. Of groen gebladerde vrienden die eindeloos luisteren als het over auto’s gaat. We zetten er enkele op een rij. 

Lees meer...