Stoere planten voor vaderdag

Stoere planten voor vaderdag

Bij je vader kun je natuurlijk niet aankomen met een snoezig bloeiertje in een fragiel potje. Voor je vader kies je voor het echte werk. Grote stoere planten, om samen voetbal mee te kijken. Smaakmakers voor bij de barbeque. Of groen gebladerde vrienden die eindeloos luisteren als het over auto’s gaat. We zetten er enkelen op een rij.

BACK TO NATURE MET PAPA

Echte mannen gaan terug naar de natuur. Nee, je vader hoeft echt niet aan een liaan door de kamer te slingeren. De woonkamer ‘opmannelijken’ haalt het back to nature-gevoel al helemaal naar boven. Wedden dat paps helemaal opbloeit als je hem op Vaderdag een van onderstaande planten cadeau doet? 

SMAAKMAKERS VOOR BIJ DE BARBECUE

Vaderdag is niet compleet zonder een paar stevige barbecue-sessies. De kolen precies op de goede temperatuur krijgen, burgers flippen en spiesjes omdraaien. Cadeautip: maak een stoere planten- en kruidenverzameling in een sinaasappelkistje die de barbecue nóg lekkerder maken. Met bijvoorbeeld kerriekruid, rozemarijn, bieslook en munt.

PROOST!

Na een drukke werkweek is er niets zo lekker om de voeten omhoog te gooien en te acclimatiseren met je favoriete drankje. Het liefst huisgemaakt, zoals vlierbloesemlimonade of -thee bijvoorbeeld. Ook leuk: geef je vader een hopplant waarmee hij zijn eigen bier kan brouwen. Te veel werk? Een citroenboompje is die perfecte mix van stoer en fleurig en bovendien multifunctioneel. Gebruik het citroensap in een salade, maak er een verfrissende limonade van met een paar blaadjes munt of snij de citroen in partjes en maak zo je gin & tonic af.

CODIAEUM

Met deze Aziatische topper breng je een snufje stoere schoonheid in het leven van je vader. Kijk maar hoe mooi die bladeren zijn. De Codiaeum kan bovendien uitgroeien tot formaatje struik en doet niet ingewikkeld over water. Leuk idee: geef er een plantenspuit bij, daarmee komen je vader en de plant dichter tot elkaar.

PHILODENDRON

Deze groene reus heeft stevige bladeren die ervoor zorgen dat het binnenklimaat fris blijft. Bovendien staat de Philodendron symbool voor gezondheid en overvloed: niet slecht voor een Vaderdagcadeau. Als klimplant komt Philodendron je vader bovendien steeds meer tegemoet.

VROUWENTONG

Bij dit stekelige type komen de bladeren direct uit de grond. Als woestijnbewoner is de Vrouwentong wel wat warmte en droogte gewend, dus je geeft deze plant bij voorkeur aan iemand die de gieter regelmatig kwijt is.

SCHEFFLERA

In China wordt de Schefflera veel gebruikt bij Feng Shui, de bladvingers zouden positieve energie vasthouden en welvaart geven. Asjeblieft pap! Tel daarbij zijn uiterlijk op en het feit dat de plant uit dezelfde familie komt als een liaansoort en je haalt een stukje positieve Tarzanjungle in huis.

SCINDAPSUS

Hartvormige bladeren, die zijn voor de liefste vader. De Scindapsus schijnt daarnaast ook geluk te brengen, dus met deze plant geef je een win-winsituatie in een pot. De bladeren klimmen bovendien naar hartelust, als subtiele herinnering aan die ene Vaderdag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tomaten kweken

Tomaten zijn lekker, gezond en ze zijn ook nog eens leuk om te zien, in je (moes)tuin of op je balkon. Als je onderstaande tips opvolgt, en het weer een beetje meewerkt, heb je straks een rijke oogst van die mooie en smaakvolle rode (of gele, of zelfs blauwe) vruchten.

Lees meer...
Tuintips juni

Juni is een prachtige tuinmaand. De rozen bloeien volop, net zoals heel veel andere planten. Neem vooral de tijd ervan te genieten, maar denk ook deze zomerse tuinklusjes...

Lees meer...
Oost, West, welke plant best?

Aan balkonplanten, meestal eenjarige, is er zo’n enorme keuze dat je vaak door de bloemen de plant niet meer ziet. Maar niet elke plant, hoe mooi u ‘m ook vindt, is geschikt voor elk balkon. De locatie van het balkon, meer bepaald de oriëntatie ten opzichte van de zon, is bij uw keuze doorslaggevend.

Lees meer...
Terrasjesweer

De zomer komt met rasse schreden dichterbij. Is uw terras klaar voor dat heerlijke seizoen van lang buiten zitten, buiten eten en buiten wonen?

Lees meer...