Alles wat jij moet weten over pootgoed

Alles wat jij moet weten over pootgoed

Wanneer het moestuinseizoen voor de deur staat, en je groene vingers niet meer kunnen wachten om zich terug uit te leven in de tuin, dan is het het ideale moment om jouw favoriete pootgoed te komen uitkiezen.

 

Wat is pootgoed?

Misschien vraag je je wel af: wat is pootgoed?

Pootgoed zijn speciaal gekweekte kleine knollen die niet bedoeld zijn voor consumptie (om op te eten), maar om te planten. Deze manier wordt gebruikt om groenten te telen waarvan het zaaien veel minder resultaat oplevert of veel langer werk zou zijn. De bekendste soorten pootgoed zijn aardappelen, uien, sjalotten en knoflook. Maar bij Groendekor vind je ook enkele trendy soorten pootgoed zoals zoete aardappel of aardpeer.

 

En wat is dan het verschil met plantgoed? Met plantgoed worden de op voorhand geteelde groenteplantjes bedoeld. Denk maar aan de bekende tomatenplantjes of slaplantjes.

 

Waarom kiezen voor pootgoed?

Pootgoed begonnen, is half gewonnen. Goed pootgoed is de basis van een geslaagd moestuinseizoen. Plant geen gewone aardappelen of teentjes look, want de opbrengst met pootgoed is veel hoger en de kans op ziekten een pak kleiner. Door een grondige selectie op zowel het veld als na de oogst kan de beste kwaliteit gegarandeerd worden.

 

Nu vraag je je waarschijnlijk af, welk pootgoed kan je bij Groendekor vinden?

 

Pootgoed bij Groendekor

Aardappel poters’

Van Chérie tot Monalisa, van bintje tot première, van pureepatatje tot frietaardappel.

Bij Groendekor vind je een uitgebreid assortiment aardappel’poters’. Voor ieders patatje op het bord vind je bij ons wel een pootaardappel met zijn eigen smaak en textuur.

 

Plant een smaakmaker: ui, sjalot of knoflook.

Drie van de meest gebruikte smaakmakers in de keuken, met oneindig veel toepassingen in gerechten zijn toch wel ui, sjalot en knoflook. Deze kunnen dan natuurlijk niet ontbreken in jouw moestuin. Of je nu kiest voor het witte goud of de gouden en rode schatten: je maakt zeker een goede keuze uit ons assortiment.

 

Trendy plantgoed

Naast de bovenstaande bekende toppers, vind je bij Groendekor ook trendy pootgoed. Pootgoed waar je misschien niet meteen aan dacht, maar die een heerlijke toevoeging zijn in jouw tuin en keuken!

  • Zoete aardappel of bataat is een groente die de laatste jaren veel aan populariteit heeft gewonnen. De bataat heeft zijn roots in Mexico en is met zijn smeuïge oranjekleurig vruchtvlees die licht zoet en kruidig smaakt een topper als puree, frietjes of zelfs in een smoothie.
  • De knol van de aardpeer is niet bepaald mooi om te zien, maar aangezien hij familie is van de zonnebloem is de plant zelf dat gelukkig wel. Ook al is hij wat moeilijker te schillen, zijn nootachtige smaak met zoete toets maakt het zeker waard. En daarnaast staat de aardpeer gekend om zijn rijke opbrengst.
  • De gekke geribbelde knol van de knolcapucien heeft een pittige smaak die tot zijn recht komt in heel wat bereidingen. En wist je zelfs dat ook de bloemen eetbaar en zeer decoratief zijn?
  • Chayote: oké, zijn naam klinkt wat vreemd, maar deze vreemde snuiter heeft een heerlijke smaak. Zijn lichte komkommersmaak is lekker rauw en gestoofd.
  • Chinese artisjok of crosne is opnieuw een lastig knaapje om te schillen, maar daarvoor niet minder lekker en zijn nootachtige smaak is zelfs geliefd bij topchefs.
  • Knolklaverzuring staat bekend om zijn prachtige kleuren en heerlijke zachte radijssmaak.

 

Waar je ook voor kiest, we zijn zeker dat het een heerlijke toevoeging wordt aan je tuin én keuken!