Kamerplanten met bloemen
Bloeiende kamerplanten
Bloeiende kamerplanten geven meteen meer kleur aan je interieur. De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.
Na de bloei het watergeven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.
Producten voor Kamerplanten met bloemen
Azalea
De Azalea is een van onze populairste bloeiende kamerplanten en het paradepaardje van de Vlaamse sierteelt. Voor elke smaak, voor elk interieur kan je een passende kamerazalea vinden.
Waarom kiezen voor een Azalea?
- Azalea’s vragen weinig aandacht. De azalea van plaats veranden of een keer vergeten water te geven kan geen kwaad.
- De azalea bloeit lang en rijkelijk voor een kamerplant.
- Er is een enorme variëteit, waardoor ze bijna voor elk interieur geschikt zijn.
Hoe verzorg je een Azalea?
- De voorkeur van een Azalea gaat uit naar kamertemperatuur (15-22°C), met af en toe wat afkoeling. Hoe frisser de standplaats, hoe langer de bloei (ca. 6 weken).
- Houd de potkluit vochtig, maar vermijd stilstaand water in het schaaltje of de cachepot. Geef de azalea af en toe een oppepkuur door de potkluit onder te dompelen in een emmer water tot alle lucht uit de kluit verdwenen is. Laat hem daarna goed uitlekken.
- Zorg voor voldoende licht, maar geen directe zon. Bij indirect licht bloeien de bloemen langer en verdampt het water niet te snel. Vermijd tevens ook tocht.
- Bij het kiezen van Azalea, neem je best een Azalea waarvan de bloemen op het punt staan open te gaan.
Kalanchoë
Kalanchoë is een korte-dag-plant, dit houdt in dat hij in de natuur gaat bloeien zodra er minder dan 12 uur licht is. Dan gaat jouw plant nieuwe bloemen aanleggen. Dit is een langdurig proces. Je kan jouw Kalanchoë prima binnen achter het raam zetten in de felle zon. Door het vele licht zullen de sprankelende kleuren nóg intensiever worden. Maar zet er een paar in een gave schaal en zet deze op tafel buiten, of leg een heel perk aan, je zal zeker niet worden teleurgesteld. De harde intensieve kleuren, de super goede houdbaarheid en het doorbloeien, dat deze plant gemakkelijk doet, zorgen voor een zeer dankbare plant! Verwijder de uitgebloeide bloemetjes, voor een goede doorbloei!
Saint-Paulia Ionantha
Deze bloem wordt ook wel het Kaapsviooltje genoemd. Zet Saint Paulia nooit in de volle zon, en giet langs boven in de pot zonder bladeren of bloemen nat te maken. Laat geen water in de onderschotel of cachepot staan. Bemest wekelijks bij.
Medinilla
• Licht: Veel licht, geen directe zon.
• Water: Matig water geven met wat orchideeënmest. Nooit nat!
• Lucht: Vermijd droge lucht, benevel af en toe.
• Bloeitijd: 3 tot 4 maand.Spathiphyllum
De Spathiphyllum, of ook wel eens lepelplant genoemd, is zeer stevig en buigzaam. Bovendien haalt deze plant vieze stoffen uit de lucht (luchtzuiverende plant).
Hoe een Spathiphyllum verzorgen?
- Houd de aarde vochtig in de zomer, in de winter moet Spathiphyllum minder water hebben. Wanneer de bladeren van deze plant een tijd droog staan, liggen de bladeren slap omlaag. Eenmaal hij vervolgens weer water krijgt, strekken de bladeren binnen enkele uren weer krachtig de lucht in.
- Zet de Spathiphyllum op een plek in halfzon/halfschaduw.
Anthurium
De Anthurium is een exotische kamerplant met glanzende bladeren en een opvallend gekleurd schutblad. Een witte Anthurium zorgt voor een heel serene look, terwijl de gekleurde soorten een zeer levendige uitstraling hebben.
Hoe verzorg je een Anthurium?
- Plaats de Anthurium op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.
- Een Anthurium drink liefst één tot twee keer per week lauw water. De kluit moet vochtig blijven, maar mag niet te nat staan, zorg ervoor dat de grond niet zwart maar bruin ziet. Je mag de Anthurium ook af en toe besproeien.
- Gele blaadjes en verdorde bloemen mag je weghalen.