Gazon

Het gazon is de basis van vele tuinen. Wilt u ook een mooie groene grasmat in uw tuin? Kies dan voor een grassoort die bij u past. Wilt u een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde en kunnen dienen als een oase van rust. 

U dient het gazon regelmatig te mesten en in het voorjaar de mossen en onkruid te verwijderen. Een gazon kan worden ingezaaid, maar voor een snel resultaat bestelt u complete graszoden.

Aanleg gazon

Na het egaliseren van de grond zijn er twee mogelijkheden: de aanschaf van graszoden of het zaaien van gazon.

Kiest u voor zaaien dan moet het graszaad losjes worden ingeharkt en de grond vochtig gemaakt en gehouden worden. Na ongeveer 6 weken, dat ligt aan de temperatuur, kan voor de eerste keer gemaaid worden. 

U kunt ook kiezen voor het plaatsen van graszoden. Er kunnen jaarrond graszoden worden besteld, met uitzondering als het weer tegenwerkt. Het beste moment om graszoden te plaatsen is vlak voor de winter of vlak na de winter. Er kunnen jaarrond graszoden worden besteld, met uitzondering als het weer tegenwerkt. Het beste moment om graszoden te plaatsen is vlak voor de winter of vlak na de winter.

Onderhoud gazon

Van zodra u gazon is aangelegd, is het belangrijk om je gras te onderhouden. 

Normaal gesproken moet het gras 1 à 2 maal per week gemaaid worden, wacht niet tot het gras eigenlijk te lang is want dan krijgt u een geel gazon. Daarnaast is het noodzakelijk het gazon tweemaal per seizoen te bemesten. Er zijn in het tuincentrum combinatieverpakkingen te koop die zowel het gazon bemesten als het onkruid verdelgen.

Laat uw maaimachine ieder najaar nakijken, botte of slecht afgestelde messen beschadigen het gras. Er is ook verschil tussen de seizoenen. Als de winter voorbij is en u wilt weer voor het eerst gaan maaien, maai het dan niet te kort (ongeveer 4 cm).

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Artikelaanbod