Grondsoorten

Tuincentrum Groendekor nabij Brussel

Wanneer een huis opgeleverd wordt is de grondsoort over het algemeen arm, er zit weinig leven in. Geadviseerd wordt om de grond goed door te laten fresen en een laag bemeste tuinaarde aan te brengen. Bij kleigrond adviseren wij wat zand door de klei te mengen. Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf en is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken, hiervoor gebruikt u potgrond of meer specifiek gerichte potgrond waarin meststoffen verwerkt zijn. De grond is ook luchtiger waardoor het vocht ook beter wordt opgenomen. Indien u geen idee heeft over de kwaliteit van u grond, kunnen wij een grondanalyse uitvoeren, waarbij wij ook advies kunnen geven op maat. Er is bij ons een uitgebreid assortiment grondsoorten te vinden: 

Potgrond
POTGROND
Ons tuincentrum biedt zowel universele potgrond aan, als potgrond die voorzien is voor specifieke doeleinden. Zo bestaat er potgrond speciaal voor heideplantjes, voor orchideeën, voor rozen, etc. Ons tuincentrum biedt zowel potgrond aan van DCM, als van het eigen huismerk. 
TURF
Turf maakt de grond lichter, en zorgt voor een betere doorstroming van kleigrond. 

Bodemverbeteraar
KALK 
Kalk verandert de grond van zuur naar alkalisch. 
VIVIMUS
Vivimus verbetert en vereikt de grond. 

Bodembedekkers
Bodembedekkers hebben een decoratief doel. Wij bieden diverse bodembedekkers aan zoals cacaodoppen, lavastenen, stenen en schors. Daarnaast verkopen we ook hydrokorrels, de korrels die bovenaan de pot worden geplaatst hebben een decoratief doel, de korrels die onderaan een pot worden geplaats dienen als drainagelaag. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen