Meststoffen

Tuincentrum Groendekor nabij Brussel

Haal het beste uit je planten

Meststoffen zorgen voor een versterking van de plant, een betere groei van planten, groenere bladeren en betere bloemen. Bij meststoffen kunnen we een splitsing maken tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen. De naam zegt het al, de samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gazon en siertuin. Kalk met bijvoorbeeld zeewier en andere extracten geven een extra impuls aan gazon, border en moestuin. De speciale tuinmest zorgt dat de tuin de nodige voedingsmiddelen krijgt. Enkelvoudige meststoffen hebben een hoog stikstofgehalte waardoor ze een extra groei stimuleren. We denken dan aan beendermeel (rijke bloei en goede wortelontwikkeling) en bloedmeel voor een sterke groei. Deze meststoffen vallen onder biologische meststoffen. 

Groendekor verkoopt compacte meststoffen in zakken en dozen voor de grootverbruikers, en vloeibare meststoffen voor de kleine (stads)tuintjes. De meststoffen zijn ook onder te verdelen onder organische en chemische meststoffen. De organische meststoffen hebben een langdurige werking. De chemische meststoffen hebben een snellere werking, maar kunnen ook sneller verdwijnen. 

Het gebruik van meststoffen moet rustig gebeuren op een regelmatige basis. Dit is zeker het geval met chemische meststoffen, gebruik de meststoffen met mate. 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen