Mieren en wespen

Beesten horen in de tuin, zij dragen bij aan het natuurlijk evenwicht, zo ruimen wespen en mieren veel andere insecten op maar als het er teveel worden en ze overlast gaan geven dan moet u ingrijpen.

Mieren zijn niet schadelijk maar ze kunnen wel het terras ondergraven of gaan bij u thuis op zoek naar lekkere hapjes. Wij raden u aan de mieren met biologische bestrijdingsmiddelen te lijf te gaan zodat insecteneters zoals vogels, egels en mollen niet vergiftigd worden. Wilt u de mieren binnenshuis bestrijden dan zijn de zogenaamde lokdoosjes ideaal. De mieren nemen het poeder mee naar hun nest en u ziet ze niet meer terug. Er zijn ook spuitbussen verkrijgen. De producten hiertegen zijn afkomstig van de merken Edialux, Ecostyle en Bayer. 

Wespen kunnen kwaad worden dus voorzichtigheid is geboden bij de bestrijding van deze beestjes. In sommige gemeentes kunt u de afdeling ongediertebestrijding bellen om het wespennest te laten verwijderen. Er zijn ook spuitbussen verkrijgbaar van Edialux die zeer effectief zijn.
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plagen in de tuin