Verzorging Snijbloemen

Om meer te weten te komen over de verzorging van bloemen in een boeket en een bloemstuk, ben je hier op het juiste adres. 

Verzorgingstips voor een boeket

  • Zet je boeket meteen bij thuiskomst in het water, bloemen houden immers van water. Je ververst het water van een boeket best om de 2 dagen. Plaats je boeket niet in de tocht en ook niet in de felle zon, bloemen reageren sterk op deze factoren. Om de bloemen een nog langere tijd te houden, kan je ze 's nachts op een koelere plek plaatsen. Indien je net wilt dat de bloemen sneller uit de knop komen, zet je ze een uurtje in de zon. 
  • Niet alle bloemen kennen eenzelfde gebruiksaanwijzing. Indien er rozen zijn verwerkt in u boeket, is het beter om het water bij te vullen en niet te verversen. Omdat de ene bloem de andere niet is en dus ook de houdbaarheid verschillend is, vraag je bij de aankoop van je bloemen best informatie aan onze florist.
  • Maak je zelf je boeket op? Dan snijdt je de onderkant van de stengels best schuin af (45°) met een scherp mes of een snoeischaar, zo nemen de bloemen meer water op. Bloemen drinken via hun steel. Plaats de gesneden bloemen zo snel mogelijk terug in water.  
  • De basis van verse bloemen is ook een schone vaas. Kies een vaas uit die goed past bij het formaat van het boeket. Poets de vaas grondig na ieder gebruik. Het voordeel van een glazen vazen is dat je kan zien wat er in je vaas gebeurt. 
  • Verwijder de bladeren van de bloemen die met het water van je vaas in contact komen, bladeren zorgen ervoor dat bacteriën sneller kunnen vermeerderen.
  • Om de snijbloemen langer goed te houden, kan je ze zetten op een plaats met geen direct zonlicht en een koele frisse temperatuur. 

Verzorginstips voor een bloemstuk

  • De verzorging van een bloemstuk is anders dan deze van boeketten, aangezien ze in steekschuim worden geplaatst dat gevuld is met water. Het voordeel van steekschuim, is de grote hoeveelheid water die wordt opgeslagen, een bloemstuk vergt hierdoor weinig aandacht. Je hoeft geen water toe te voegen aan de oasis, het is beter het bloemstuk te laten indrogen. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloemen