Verzorgingstips voor snijbloemen

Om meer te weten te komen over de verzorging van snijbloemen, ben je hier op het juiste adres.

Onze afdeling van de snijbloemen wordt meermaals per week aangevuld met verse bloemen. Op uw verzoek kunt u een boeket laten samenstellen. Ook zorgen een paar takken groen in een enkele bos bloemen al voor een mooi effect.

Verzorgingstips voor boeketten

  • Zet u boeketten meteen bij thuiskomst in het water, bloemen houden immers van water. Je ververst het water van een boeket best om de 2 dagen. Plaats u boeket niet in de tocht en ook niet in de felle zon. Niet alle bloemen kennen echter eenzelfde gebruiksaanwijzing. Indien er rozen zijn verwerkt in u boeket, is het beter om het water bij te vullen en niet te verversen.
  • Maak je zelf je boeket op? Dan snijdt je de onderkant van de stengels best schuin af (45°) met een scherp mes of een snoeischaar, zo nemen de bloemen meer water op. Plaats de gesneden bloemen zo snel mogelijk terug in water. 
  • Kies een vaas uit die goed past bij het formaat van het boeket. 
  • Verwijder de bladeren van de bloemen die met het water van je vaas in contact komen, bladeren zorgen ervoor dat bacteriën sneller kunnen vermeerderen.
  • Om de snijbloemen langer goed te houden, kan je ze zetten op een plaats met geen direct zonlicht en een koele frisse temperatuur. 

Verzorginstips voor bloemstukken

  • De verzorging van bloemstukken zijn anders dan deze van boeketten, aangezien ze in steekschuim worden geplaatst dat gevuld is met water. Het voordeel van steekschuim, is de grote hoeveelheid water die wordt opgeslagen. Bloemstukken vergen hierdoor weinig aandacht. U hoeft geen water toe te voegen aan de oasis, het is beter het bloemstuk te laten indrogen. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Snijbloemen