Bomen

Wilt u een boom kopen in de buurt van Brussel? Kom dan langs in ons tuincentrum in Sint-Pieters-Leeuw! 

Elke tuin verdient een boom, groot of klein. 

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten bomen die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, treurwilgje of krenteboompje.

De boom en zijn voordelen 

Meestal worden bomen aangeplant met een specifieke doelstelling, zoals schaduw geven, een inkijk verhinderen of voor vormgeving in de tuin. Ook zijn bomen een plaats bij uitstek waar vogels zich in kunnen nestelen. 

Er is een grote keuze aan bomen die schaduw geven: Treurwilg, Moerbezie, Treurberk, Linde, Plataan, Notelaar, Boles, Catalpa. Leibomen worden in de tuin geplant, enerzijds als groenscherm en anderzijds als decoratief element. De takken van leibomen worden horizontaal geleid. Lindebomen zijn een voorbeeld van goed te leiden bomen. Fruitbomen zorgen tevens ook voor wat lekkers in de tuin. 

Waar hou ik rekening mee bij de keuze van een boom voor in mijn tuin? 

Een boom is een duurzaam element in je tuin. Van zodra een boom in je tuin staat, is het moeilijker om deze te verplaatsen.

 • Hoe hoog en hoe breed wil je, je boom? Let op, je boom snoeien omdat hij te groot wordt, zorgt voor wonden in de boom. 
 • Hoe ziet de standplaats voor je boom eruit? Welke grondsoort heb je in je tuin? Leem, zand, klei, ... Is je grond droog of vochtig? Staat je boom in de schaduw of in de volle zon? 
 • Waar ben je naar op zoek? Welke doelen moet jouw boom behartigen? Moet ze vruchten beschikken? Moet ze prachtige lentebloei hebben of net een knallend herfstblad?
 • Welke vorm moet je boom hebben? Wat moet de dichtheid zijn van de bladeren? Moet ze veel of weinig licht doorlaten? (Bron: Groenvanbijons)

Zit je nog met vragen bij de keuze van je boom? Vraag raad aan onze specialisten in ons tuincentrum in Sint-Pieters-Leeuw

Producten voor Bomen

 • Maclura Pomifera

  Maclura Pomifera, anders bekend als osagedoorn, is een plant uit de moerbeifamilie. Het hout van deze osagedoorn is roodkleurig, het is het sap dat werd gebruikt door indianen op oorlogspad, om zich zo rood te kleuren. 
  • Maclura pomifera 'Canonball' heeft zeer grote vruchten (15cm). De bladeren zijn ovaal, 10x5cm, felgroen blinkend, en geel in de herfst. De schors is oranjebruin. De vrouwelijke en mannelijke bloemen, staan op verschillende planten. Canonball is de vrouwelijke boom met de dikste vruchten.
  • Maclura pomifera 'Whiteshield' is een rechtopgroeiende mannelijke variëteit uit Oklahoma, die de naam gekregen heeft van een Cheyenne-indianenopperhoofd.