Vissen

Tuincentrum Groendekor nabij Brussel

Als we aan vissen denken dan komt de goudvis op de eerste plaats. Indien je een goudvis aankoopt zet de kom die ruim genoeg moet zijn op een rustige plek en niet in de zon. De stelregel is dat een kleine goudvis 5 liter nodig heeft om zich prettig te voelen. Deze sociale en bovendien sterke vis voelt zich al snel thuis. Wilt u een stapje verder? Kijk dan eens naar een mooie goudwinde: deze mooie vis zwemt graag aan de oppervlakte waar hij op muggen jaagt.

De ideale leefomgeving voor de onderstaande vissoorten is een vijvermilieu met een pH waarde van 7,5. (Enkel geschikt voor de tuin- en koivijver) Over het voeren van de vissen kunnen we kort zijn: eens in de 2 dagen is voldoende. Strooi het voer in de vijver, wat na 10 minuten niet weg is moet u verwijderen. Zorg bij strenge vorst dat een deel van de vijver openblijft door middel van een ijsvrijhouder of beluchtingsset of probeer een plek in het ijs open te houden.

KOI VISSEN EN SIERVISSEN

De koi vissen die nog steeds erg populair zijn, hebben veel ruimte nodig en passen niet in een doorsnee vijver. Deze ingevoerde vissoort is de laatste jaren zeer bekend geworden. Is verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Brengt leven in de vijver en is zeer handtam te maken. Voederen uit de hand is na enige tijd mogelijk. Is geschikt voor de gemengde siervijver maar bij voorkeur voor een speciaal gebouwde visvijver met filtratie.

  • ISRAEL KOI'S

ZOETWATERVISSEN

  • ZONNEBAARS
    Ideale vis voor het plaatsen in de koivijver. Het is aan te raden niet meer dan 1 zonnebaars te plaatsen in een vijver. Ideale vis om overbevolking te vermijden.

STEUREN

Zeer mooie aantrekkelijke vissoort, mogelijkheid om handtam te maken. Heeft wel zuurstofrijk stromend water nodig met extra zuurstofpompje. Vergeet ook niet extra te voederen met zinkend steurvoeder speciaal verkrijgbaar.

  • STEUR DIAMANT

  • STEUR ALBINO

  • STEUR BAERY

  • STEUR STELLATUS

KOUDWATERVISSEN

  • BLAUWE WINDE/GOUDWINDE
    Andere soorten windes zijn: zilverwinde, regenboogwinde.

  • SHUBUNKIN
    Vissoort voor de gemengde- en visvijver. Gaat zich gemakkelijk voortplanten en is verkrijgbaar in verchillende kleuren. Max. lengte ongeveer 35 cm naargelang de verzorging en de grootte van de vijver.

  • GOUDVIS
    Ideale koudwatervis voor elke siervijver. Verkrijgbaar in rood of geel. Plant zich heel gemakkelijk voort. De maximale lengte is ongeveer 35 cm naargelang de verzorging en de grootte van de vijver. Goudvissen zijn regelmatige eters en willen graag dagelijks eten. Strooi voer op de wateroppervlakte, het voer moet opgegeten zijn voordat het de bodem heeft bereikt. Naast vlokkenvoer zijn ze gek op gedroogde of diepgevroren watervlooien of muggenlarven of tubifex en eten ze ook bepaalde waterplanten zoals waterpest. 

  • SARASA
    Rood- witachtige variërend gevlekte goudvis. Brengt kleur in de vijver en is geschikt voor elke vijver. Is familie van de goudvisachtigen.

  • RODE COMEETSTAART/GELE COMEETSTAART
    Koudwatervis die dezelfde kenmerken heeft als de goudvis maar als enig verschil heeft dat hij een sluierstaart bezit. Is geschikt voor elke siervijver.

  • GRASKARPER (Albino)

  • GELE EN GROENE ZEELT
    Deze vissoort is gekend als de dokter van de vijver. Deze heeft als doel schadelijke parasieten en insecten te eten en is dus zeer nuttig in de vijver.

  • GOUDELRITS/MONA LISA

EXTRA'S

  • ZWANEMOSSEL/ZOETWATERMOSSEL 
    Een van de algemeenste zoetwatermossels, de zwanemossel, is vermaard om zijn lang leven, onder normale omstandigheden wordt hij meer dan elf jaar oud. Zijn leeftijd is vast te stellen aan de hand van de concentrische lijnen op de twee evengrote schelphelften. Het is een dier van rustig water, zoals sloten.