Voeding vissen

WINTERVOER

  • Zoals bekend zijn vissen koudbloedige dieren. Dat betekent dat hun lichaamstemperatuur zich aanpast aan de temperatuur van het water . Bij temperaturen onder de 10°C neemt de lichaamsactiviteit aanmerkelijk af en daarmee ook de energiebehoefte. In de winter moet men de vissen wel voeren, maar anders. Om vissen gezond en in goede conditie te houden, is regelmatig voeren ook in de winter heel belangrijk. Het voedsel dient dan wél een verlaagde energiewaarde te hebben en moet gemakkelijk verteerbaar zijn. Het normale zomervisvoer is niet geschikt als wintervoer daar het héél energierijk is. Wintervoer is speciaal afgestemd op de energiebehoefte in de winter. Het voer is licht verteerbaar en is aangevuld met vitaminen en mineralen. En ter bevordering van een goede stofwisseling is er zeewier (spirulina) aan toegevoegd. Als de temperatuur onder de 10°C is gedaald, verblijven de vissen in diepere waterzones. Daarom is wintervoer samengesteld dat het niet blijft drijven, zoals het zomervoer, maar langzaam naar de bodem zakt. Het wintervoer wordt graag opgenomen door goudkarpers, goudvissen, goudwindes en koikarpers . Bij regelmatig voederen 3 à 4 maal per week, komen de vijvervissen gezond en in goede condite de winter door .

HIKARO KOI FOOD NR 1

Hoe lager de temperatuur, hoe beter vissen kunnen verteren. Bij hogere temperaturen moet je daarom rijker voedsel geven, de onderstaande voeding geeft weer bij welke temperatuur dit voedsel geschikt zijn. 

EXCEL (18°C)

  • Is door zijn unieke plantaardige samenstelling misschien wel het beste kleur- en showvoer ter wereld. Alle top koi worden voor een show met dit product gevoerd voor een optimale kleur en lichaamsvorm. We voeren Hikari Excel één maand voor een show, of als toevoeging gemixed met Hikari Hi-Growth of met Hikari Wheat-Germ.

SPIRULINA

  • Is een voeding op basis van Spirulina. Spirulina is een hoogwaardig kleurversterkend middel wat tijdens hoge temperaturen kan worden gevoerd. Voer nooit langer dan twee weken tijdens het warmste deel van het seizoen omdat het anders het wit op de koi roze van kleur wordt. We voeren Hikari Spirulina bij een watertemperatuur hoger dan 18 graden Celcius.

HIKARI FRIEND/ECONOMY (12°C)

  • Is een compleet voer voor koi welke geen kleurversterking en groeirendement nodig hebben. We voeren Hikari Economy bij een watertemperatuur hoger dan 15 graden Celcius.

HIKARI GOLD (15°C)

  • Is een basisvoeding gemengd met caroteen en NS-kiemen. Hierdoor wordt niet alleen de kleur versterkt en onderhouden, maar blijft het wit op de vis ook echt wit. Verder versterkt het de groei en lichaamsbouw. We voeren Hikari Gold bij een watertemperatuur hoger dan 12 graden Celcius .

STAPLE (12°C)

  • Is een compleet voer voor alle koudwater vissen welke geen kleurversterking nodig hebben. We voeren Hikari Staple bij een watertemperatuur hoger dan 12 graden Celsius.

HI-GROWTH (18°C)

  • Is een super krachtvoeding om Jumbo-Size koi te krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat uw koi 8 tot 12 % sneller groeit in vergelijking met Hikari Staple. We voeren Hikari Hi-Growth bij een watertemperatuur hoger dan 20 graden Celcius.

WHEAT-GERM (5°C)

  • Is een geheel plantaardige voeding aangevuld met tarwekiemen. Hierdoor is het voer zelfs bij een lage watertemperatuur heel licht verteerbaar en in het voor- en najaar te gerbruiken. Een delicaat productie proces beschermt de essentiële ingredienten. Door het gebruik van een "lage temperatuur productiemethode" wordt de volle kwaliteit van de tarwekiem oliën behouden. Hierdoor heeft Hikari Wheat-Germ een zeer hoog vitamine E gehalte. Verder zorgt de tarwekiem oliën er voor dat Hikari Wheatgerm zeer licht verteerbaar is, zelfs bij zeer lage temperaturen en beter dan de standaard voeders.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vissen