Coniferen

Tuincentrum Groendekor nabij Brussel

"Coniferen zijn tijdloze planten"

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Coniferen zijn goed voor grote en middelgrote tuinen. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. Hierdoor blijft de sierwaarde in de tuin. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken. Een voorbeeld van een conifeer is Chamaecyparis Lawsoniana 'Column Aris', het is een zuilvormig groeiende conifeer met blauwachtige schijn.

Coniferen zijn geen monotone planten. Integendeel, je kan deze wintergroene planten verkrijgen in verschillende kleuren en vormen. Zo zijn coniferen ideaal voor de aanleg van een haag in uw tuin. Coniferen hebben een tijdloze uitstraling, om deze uitstraling sterker te laten overkomen kan je de coniferen combineren met andere kleurrijke planten, of kan je hoge met lage planten combineren. (Bron: Groenvanbijons)

Coniferen planten en onderhouden

  • Plant coniferen best niet in de buurt van planten of dakranden die druppelen op de coniferen. 
  • Je kan coniferen doorheen het hele jaar planten, met uitzondering als het vriest. 
  • Wanneer de conifeer uit de grond wordt gehaald, bestaat het gevaar namelijk dat de kluit zal uitdrogen, zorg daarom dat je eerst goed bent voorbereid, vooraleer je ze verplant. 
  • Wanneer de conifeer in de grond is gestopt, duw je de grond best goed aan, zodanig dat de wortels in een goed contact staan met de aarde. 

Heb je meer vragen over het onderhoud of de aankoop van een conifeer? Dan kan je altijd terecht bij onze specialisten in ons tuincentrum in Sint-Pieters-Leeuw, nabij Brussel. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten