Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30
 • Dutch (Belgium)
 • French (Belgium)

Heeft u vragen?

02/377.86.32

Groenten

Lekkere, gezonde groenten uit eigen hand

Moestuinieren is hot & trending! Wil je zelf groenten kweken? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Groendekor biedt een ruim assortiment groenteplantjes en -zaden aan. 

 

Producten voor Groenten

 • Witloof

  Witloof

  Je kan uit de wortelen zelf witloof kweken: goedkoop, simpel, gezond, lekker, altijd vers en bij de hand. De wortels worden verkocht van november tot januari. De witloofwortelen kan je gemakkelijk buiten inkuilen en die vandaar ook in bakken planten om zo regelmatig kleine verse oogsten van witloof te bekomen op een verwarmde donkere plaats. Bij kamertemperatuur zal je na 21 dagen lekkere kroppen witloof kunnen oogsten.

 • Wortelpeterselie

  Wortelpeterselie

  Naast de platte en gekrulde peterselie die beiden omwille van het smakelijke groen gekweekt worden bestaan er verschillende rassen peterselie die omwille van de wortel gekweekt worden. Net zoals bij pastinaak kan die wortel lang/smal of kort/dik zijn. Ongeveer 1% van de peterselieplanten die wij jaarlijks in ons tuincentrum verkopen is wortelpeterselie. Meestal verkopen wij het ras 'Halflange Berliner', meerdere planten in een 2L pot gezaaid. Deze variëteit verkiezen wij omwille van de iets betere winterhardheid. De smaak van het groen is echter minder dan die van de platte of gekrulde peterselie. Een ander ras is Petroselinum Crispum variëteit Tuberosum 'Fakir'. Deze variëteit van wortelpeterselie wordt wel eens knolpeterselie genoemd omwille van de iets volumineuzere wortel dan die van Berliner. Van de in schijfjes gesneden wortel (knol) kan je pittig smakende chips maken. Of gewoon gebruiken in een juliennesoep.

 • Ajuin

  Een winterajuinsoort is 'Radar'. Radar wordt geplant in het najaar. Bij voorkeur tussen 15 september en 15 oktober geplant en in mei geoogst. Het voordeel van deze winterajuin is dat ze minimum twee weken vroeger te oogsten zijn ten opzichte van een voorjaarsajuin. Het is een ronde gele ajuin met een goede smaak en een hoge opbrengst.

 • Knoflook

  Een bestaand knoflookras is 'Vallelado', dit is een herfstras dat geplant kan worden vanaf oktober. De opbrengst van herfstplantgoed is over het algemeen beter dan van look dat in in de lente wordt geplant. Om knoflook te telen wordt een knoflookbol opgesplitst in "teentjes" die worden uitgeplant. Dat kan in het najaar gebeuren, van begin oktober tot half november. Het planten in de herfst heeft de voorkeur omdat de bollen deugd hebben van een koude periode en zo tot een optimale ontwikkeling kunnen komen. De teentjes worden met de punt naar omhoog circa 5 cm diep geplant, met een plantafstand van 30x 10 cm. In het voorjaar wordt wat ondieper geplant. Plant steeds in een goed ontwaterde grond die veel zon krijgt. De in de herfst geplante teentjes gaan vanaf februari flink doorgroeien. Als in juli het loof geel kleurt en verdort zijn de bollen klaar om te oogsten. Haal de bollen bij droog weer uit de grond en droog ze verder op het land of in een beschutte en droge plaats. Knoflook bewaar je best op een luchtige, droge en koele plaats.

 • Tomtato

  Tomtato

  Tomtato is een plant met kerstomaten en aardappelen. Het is veredelaars gelukt om een wel heel bijzondere plant te maken: De Tomtato. Aan deze makkelijk te telen plant groeien zoete kerstomaatjes en heerlijke aardappelen. De kerstomaatjes zijn heerlijk voor in salades en in warme gerechten. De veelzijdige aardappelen van de Tomtato zijn geschikt om te koken, bakken en friet en chips van te maken. Deze spectaculaire plant levert onder goede omstandigheden maar liefst 2 kg aardappelen en tot 500 stuks kerstomaatjes. De Tomtato is naast de volle grond ook geschikt voor in een pot voor op het terras of balkon. Er is slechts een beperkt aantal Tomtato planten leverbaar. Plant Solanum Tomtato na ontvangst in een ruime pot van minstens 40 liter, gevuld met verse potgrond of in de volle grond, verbeterd met Vivimus-aarde voor groenten. De grootste oogst valt te verwachten bij teelt in een kas of serre. Tomaten houden namelijk van warmte. Als de kans op vorst is geweken en de nachttemperaturen boven de 12°C komen, kan de Tomtato-plant naar buiten. Hard de plant hiervoor eerst af. Hierbij went de plant langzaam aan het buitenklimaat. Verpot de plant na een week in een grote pot en zet deze in de zon. In de volle grond op een heel beschut en zonnig plekje kunnen de Tomtatp-planten in een rij geplant worden op 70 cm van elkaar. Plaats bij elke plant een bamboe- of tonkinstok en bindt de planten vast met binddraad. 

 • Aardappelen