Pompoenen

Tuincentrum Groendekor nabij Brussel

Pompoenen behoren tot de komkommerachtigen. Het is een plant dat je makkelijk zelf kan kweken. Ze groeien snel en zijn ideaal om te gebruiken in herfstdecoraties. 

De indelingswijzen van pompoenen

Pompoenen bestaan er in onnoemelijk veel soorten en maten. Een eerste wijze om pompoen in te delen is of de pompoenen al dan niet eetbaar zijn. Een tweede wijze is de vorm van de pompoen, deze indeling bestaat uit echte pompoenen, zomerpompoenen, muskaatpompoenen en patissons.

Hoe bewaar je de pompoenen het best? 

Het best plaats je de pompoenen op een goed verluchte plek, waar je regelmatig langskomt. Een plaats waar het niet te warm is, maar ook niet zal vriezen, best bij een temperatuur tussen de 8° en 18° graden. 

Hoe kweek je zelf pompoenen? 

De zaden van de pompoenen kunnen vanaf half maart binnenshuis worden voorgezaaid in een pot. Zorg voor voldoende licht en vocht. (Vanaf begin mei kun je zaden ook buiten planten) Dek de pot af met plastiek totdat de zaden beginnen te kiemen. Vanaf half mei (na Ijsheiligen) mogen de planten buitenshuis staan. Plant ze met een tussenruimte van 1 meter. Best op een voedselrijke en zonnige plek. 

 

Producten voor Pompoenen