Stappenplan bloembollenmand

Tuincentrum Groendekor nabij Brussel

STAPPENPLAN BLOEMBOLLENMAND
VOOR VOORJAARSBLOEIERS (DIY)

STAP 1

Prik gaatjes in het plastic onderin de mand, zodat overtollig water weg kan. Bekleed daarna de rand van mand met noppenfolie, zodat de mand ook bij lichte vorst buiten kan blijven staan. Vul de mand met een laag hydrokorrels en daarbovenop een laag potgrond.

STAP 2

Kies voor 2 of 3 lagen bollen die op verschillende tijden bloeien. Er zijn vroegbloeiers, middenbloeiers en laatbloeiers. Zo heb je maandenlang plezier van bloemen op je balkon en terras. Start onderin met laatbloeiers bijvoorbeeld tulpen en narcissen. 

STAP 3

Bedek de laag tulpen met 3 cm aarde en plant dan de volgende laag, de middenbloeiers, bijvoorbeeld hyacinten. Bedek met opnieuw 3 cm aarde en sluit af met de vroegbloeiers zoals blauwe drui­fjes. Bedek ook deze laag bollen met minimaal 5 cm aarde.

STAP 4

Plant voor direct kleureffect heide of winterviolen er bovenop. Zo heb je meteen een gezellige mand voor op je balkon of terras. En dan nu maar wachten op het voorjaar en een langdurig bloeiende mand!

  • TIP 1: Geef regelmatig water en zet de mand bij strenge vorst even binnen. 
  • TIP 2: Combineer naar eigen smaak verschillende bloembollen. Hou je van kleur? Kies dan voor een mix van verschillende kleuren. Hou je van ingetogen? Ga dan voor bloembollen in één kleur. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen