Floralia Brussels

Elk jaar wordt in Groot Bijgaarden de internationale bloemententoonstelling 'Floralia Brussels' georganiseerd. In 2018 gaat de 15de editie van start van 6 april tot 6 mei. 

"Geniet van de rust & de schoonheid van Floralia Brussels"

Beleef opnieuw de bloemrijkste lente in het karakteristieke park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden.

In het 14 ha grote park is een presentatie weggezet van bijna alle voorjaarsbloemen die men maar bedenken kan. Onder leiding van vakspecialist uit het bloembollenvak, Maarten Bakker, zijn in het park meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant door de medewerkers van het kasteel van Groot-Bijgaarden. De talrijke liefhebbers van voorjaarsbloemen kunnen genieten van meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen.

Indoor tentoonstelling

In de gerenoveerde serre van 1000m2 is een binnentuin te bezichtigen waarin vele creaties van snijbloemen, bloemstukken en sierplanten.

Concept

Deze bloemenexpo is gerealiseerd dankzij de medewerking van belangrijke producenten en exporteurs van bloembollen en planten uit Nederland en België.

Maarten Bakker, afstammeling uit een bekende bloembollen geslacht, is verantwoordelijk voor het ontwerp en aanleg van Floralia Brussels. Hij is het hele jaar opzoek naar nieuwe soorten bloembollen om ze dan in ons park te planten en aan u voor te stellen. Er werd rekening gehouden met de diversiteit van kleurstellingen en bloeimomenten van de bloembollen.

Meer info: http://www.kasteelgrootbijgaarden.be/floralia-brussels/

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen