Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30
 • Dutch (Belgium)
 • French (Belgium)

Heeft u vragen?

02/377.86.32

Cactus en vetplantsoorten

Cactussen en succulenten zijn er in allerlei soorten en maten. Combineer verschillende plantjes met elkaar en creëer een kleurrijk minituintje. 

 

Producten voor Cactus en vetplantsoorten

 • Gymnocalicium (Maancactus)

  Gymnocalicium (Maancactus)

  (= Maancactus = Gymnocalycium mihanovichii = Cactus Fraise = Mooncactus) Een buitenbeentje in het sortiment van de cactussen is de “Maancactus” of “Hibotan”. Deze leuke gele, oranje, roze of veelkleurige cactus heeft geen chlorofyl en kan dus niet voor zijn eigen voeding en energie zorgen. Hij wordt geënt op een sterk groeiende Hylocereus-cactus , een onderstam, die de Maancactus van de nodige voeding voorziet. Alleen, zonder die groene onderstam, zou de prachtige felgekleurde bol niet lang leven. Een geënte cactus heeft veel licht nodig. De Maancactus groeit graag op een warme plek (minimum 12 °C). De grond moet goed droog zijn alvorens in de winter een weinig en in de zomer wat meer water te geven. Af en toe een beetje meststoffen voor cactus in het gietwater doen. Zet de Maancactus in een mooi sierpotje op een zeer lichte plaats .

   

 • Parodia

  Parodia

  Parodia is een Zuid-Amerikaans geslacht. De cactus is meestal klein en bolvormig, bloeit gemakkelijk. Het is de ideale cactus om een collectie mee te starten.

 • Echinocactus Grusonii

  Echinocactus Grusonii

  Echinocactus grusonii of schoonmoederstoel, is de meest gekende bolcactus. Kan in de natuur 1m hoog worden. De cactus heeft regelmatig geschikte ribben met scherpe gele stekels.

 • Glandulicactus Crassihamatus

  Ancistrocactus (Glandulicactus crassihamatus) is een tot 20 cm hoge cactus met purperen bloemen die niet wijd open gaan. 

 • Epiphyllum

  Epiphyllum of Phyllocactus, is een woud-cactus (epifytisch) met platte stengels, in meerdere stukken verdeeld. De cactus verlangt een zure grond, die vochthoudend is. De cactus heeft een klare standplaats nodig.

 • Mammilaria Beneckei

  In de winter moet deze cactus droog worden gehouden bij 8 tot 10°C. De Mammilira Beneckei vormt klompen. 

 • Mammilaria Dehertiana

  De Mammilaria dehertiana is een zeer gestekelde cactus, met meer dan 30 stekels per krans.