Fruit

Er is niets zo leuk dan de vruchten te plukken vanuit eigen tuin. Het is lekker, gezond en je kan met trotsheid zeggen dat je ze zelf fruit hebt geoogst uit eigen tuin. In het ene seizoen geniet je van hun bloesems, in het andere seizoen van hun vruchten. 

Waar moet je op letten bij het kopen van fruitbomen

  • Welke structuur en grond heeft jouw tuin? Het merendeel van de fruitbomen wenst een vruchtbare, niet te natte, grond en een zonnige standplaats. Zo is een zure grond geschikt voor bosbessen. Zachte fruitssoorten bestaan er voor iedere plaats. Betreft het zonlicht in de tuin, hebben peren en perziken veel zon nodig, terwijl appels en bessen dit minder nodig hebben. 
  • Heeft jouw fruitboom een bestuiver nodig? Sommige soorten hebben een ander ras nodig als bestuiver. De bestuiver moet op eenzelfde moment bloeien en moet goed stuifmeel hebben. Beide rassen moeten elkaar kunnen verdragen. 
  • Het meeste kleinfruit heeft geen bestuiver nodig. Ben je niet zeker of jouw fruitsoort een bestuiver nodig heeft? Contacteer onze fruitspecialist in ons tuincentrum in Sint-Pieters-Leeuw.  (Bron: Groenvanbijons)