Aardappelassortiment
Producten voor Aardappelassortiment
Resy
Een vroege gezonde soort.
Bionica
Bionica is een resistente soort. Het is een halfvroege witvlezige aardappel met een vlakke smaak. Deze aardappel dient voor vers gebruik en is minder ziektegevoelig.
Charlotte
Charlotte is een aardappel die toleranter is tegen de aardappelplaag dan de meeste andere rassen. Ze is halfvroeg/halflaat. Het heeft een langwerpige gele knol met bleekgeel vlees en een fijne volle smaak. De aardappel is vastkokend en zeer geschikt voor salades om te stomen en te bakken. Het is een matige bewaaraardappel, maar heeft een goede opbrengst.
Désirée
Het is een middenvroege-middenlate aardappel met een gladde rode schil en geel vlees. Désirée heeft grote langovale knollen, een goede opbrengst. De aardappel kan goed worden bewaard. Het is vrijvastkokend, geschikt voor frieten en heeft een neutrale smaak.
Ditta
Ditta is een middenvroege aardappel voor bio-teelt. Het heeft een langovale donkergele knol. Deze vastkokende aardappelen hebben een grote opbrengst.
Frieslander
Het is een zeer vroege vastkokende ovale aardappel met een gele schil en gelig vlees. Het is een variëteit om te koken en is geschikt als frietaardappel. Het is een gezond gewas.
Junior
Junior is een zeer vroege primeuraardappel. De vorm is langoveel en de aardappel heeft een gele schil en lichtgeel vlees. Het is vrij vastkokend, en geschikt om te koken, te bakken en te frituren. Het is zeer resistent en geschikt voor bioteelt. Het is geen bewaaraardappel.
Lady Christl
Het is een zeer vroege primeuraardappel met een gladde gele schil en gelig vlees. De knol is langovaal. Het is een goede vastkokende aardappel met een goede opbrengst. De aardappel is vatbaar voor de plaag en weinig vatbaar voor aaltjes.
Nicola
Nicola is een halfvroege/halflate aardappel met geel vlees en een gladde gele schil. De knol is groot en langovaal. Het is vastkokend met een volle smaak. De opbrengst is zeer hoog. De aardappel kan voor verschillende bereidingswijzen worden gebruikt. Nicola kan goed worden bewaard en is redelijk resistent tegen aardappelziekten.
Ratte
Ratte is een regionale specialiteit voor fijnproevers. Ratte is het klein broertje van Corne de gatte. Het is een late aardappelsoort met donkergeel vlees en met een gladde wasachtige gele schil. Het heeft een onregelmatige niervormige knol. De aardappel is vastkokend en heeft een zeer goede smaak. De opbrengst is matig en de aardappel is makkelijk te bewaren.