Appel

SEIZOENSAPPELEN 

APPELEN VOOR  DE HERFST
Peasgood Non Such, Tydemans Early, Jacques Lebel, Président Roulin, Reine des Reinettes, La Paix, Cox's orange, Cwastresse double.

APPELEN VOOR DE WINTER
Appelen voor consumptie in de winter zijn bewaarappelen. Reinette de Blenheim, Godivert, Gris Braibant, Bellefleur Double, Reinette Étoilée, Radoux, Keuleman, Joseph Mush, Rode Boskoop, Court Pendu, Reinette de Chênée.

APPELEN VOOR DE ZOMER
Hier volgt een lijst van zomerappelen die geconsumeerd worden tussen augustus en september. Transparente Blanche, Transparente de Croncels, Stark Earliest, Assumpta, James Grieves, Grenadier, Keizer Alexander.

APPEL FRUIT4SURE

Fruit4Sure, het eerste speciaal ontwikkelde kolomfruit met plukgarantie. Fruit4Sure biedt de consument de mogelijkheid om met zekerheid zelf fruit te eten uit eigen tuin, balkon of patio. Na het planten, en mits een goede en regelmatige verzorging dragen Fruit4Sure bomen meestal binnen het jaar hun eerste vruchten. Speciaal voor de consument worden de planten niet alleen op ziekteresistentie, maar ook op vorm, smaak, bloemrijkheid en vrucht geselecteerd. De zelfbestuivende Fruit4Sure boompjes groeien langzaam in zuilvorm en worden niet breder dan 50 cm. De consument bepaalt zelf de hoogte door de boompjes simpelweg op de gewenste hoogte af te knippen.Ze zijn ideaal voor onderhoudsvriendelijke fruithagen. Ondanks hun autofertiliteit zullen de Fruit4Sure appelaars nog meer lekker fruit dragen als ze onderling gemengd geplant worden, of in de buurt van een goede bestuiver zoals Elstar. De Fruit4Sure appels worden onderverdeeld in: Malus Yellow Apple, Malus Red Apple, Malus Green Apple en Malus mini Red Apple.

Producten voor Appel

 • Alkmene

  Alkmene

  Het is een op Cox gelijkende appel. Het is een middelgrote geelrode appel, met hard, wit, sappig vlees en met een zoet aroma. Het is een zeer lekkere dessertappel. Het is een herfstras dat rijpt in september. Het is een middelgrote zeer vruchtbare boom en een goede bestuiver. Het ras Cevaal is een verbeterde Alkmene.

 • Astrakan

  (Courant ras) Het is een middelmatig grote, rode oogstappel. De appel rijpt in juli. De appel smaakt fijn zoet en is aromatisch. De appelaar heeft een kleine kroon.

 • Benoni

  Courant ras Benoni is een rode, vaste, sappige en aromatische  uitstekende hand- en moesappel. De pluktijd vindt plaats eind augustus. Ze is zelfbestuivend. Er is vruchtdunning nodig. De takken horizontaal leiden. Het is een goede leiboom.

 • Bellefleur Large Mouche

  Bellefleur Large Mouche

  (=Ossekop/Dubbele Bellefleur) Deze appelsoort wordt in onze streek ook Streeping genoemd. De appelaar is een gezonde, sterke groeikrachtige boom met opengespreide brede kruin met neerhangende takjes. Te planten waar de Franse Bellefleur niet goed groeit. Het is zeer grote Calvillevormige,  frismildzure appel (breder dan hoog). Het is groengeel met karmijnrode blos of strepen aan zonzijde. De schil is wasachtig bij rijpheid. Het is melig en matig sappig met weinig aroma. Het vruchtvlees is wit met groene doorschijn, vast en tamelijk droog. Het is een moes- en keukenappel die wat vettig wordt tijdens bewaring. Het is een goede bestuiver voor Boskoop. De appels rijpen tussen oktober en maart. 

 • Berglander

  Courant ras (=Belle Fleur Des Flandres/Vlaamse Bellefleur) Deze appelaar is nauw verwant met de Franse Belle-fleur. De appels rijpen tussen november en maart. Het is een zeer groeikrachtige boom met afgeplatte brede kroon. Het is een eerder afgeplatte, grote groenrode, bij rijpheid donker strogele appel, aan de zonzijde karmijnrood. Op gans het oppervlak grijs gestippeld. Het vruchtvlees is wit met roomwitte weerschijn, vast,  matig sappig en aangenaam fris-rins. Net zoals bij de nauw verwante Franse Bellefleur merken we soms grote verschillen in vruchtvorm op dezelfde boom, de vruchten kunnen soms schuiner en asymmetrischer zijn. Het is een keuken- en dessertappel.

 • Brabantse Bellefleur

  Courant ras (=Kleine Bellefleur /Enkele Bellefleur) Calvillevormige ,tamelijk veranderlijke, meestal conische en lichthoekige appel. Het is een gladde halfblinkende kleine geelgroene appel, verkleurd strogeel bij rijpheid, bloedrood genuanceerd en gestreept. Het vruchtvlees is wit, vast , matig sappig met een zoetrinse tot lichtzure aangename smaak en licht aroma. Het is een goede keukenappel en een matige dessertappel. De appelaar is een sterke boom met halfopen gespreid kruin. Het is een goede wederzijdse bestuiver voor sterappel (die een piramidale boomvorm heeft en een typische boomgaard vormt met de bredere Brabantse Bellefleur) 

 • Brabantse Grijze Renet

  Courant ras (Grawijning/Groaning) De appelaar is een gezonde weideboom.  Het is een middelmatig geelbruine appel met ruwe schil. Het is een dessertappel die goed bewaart.

 • Bramley's seedling

  Courant ras Het is een zeer grote afgeplatte groenrode appel. De appels rijpen tussen november en maart. Het is een zeer goede keukenappel. Heerlijk voor appeltaarten. De appelaar is een mooie regelmatige boom met beurtjaren.

 • Collina

  Courant ras Collina is een smaakvolle, knapperige, sappige appel. Het is een zeer vroege zomerappel.