Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30
 • Dutch (Belgium)
 • French (Belgium)

Heeft u vragen?

02/377.86.32

Appel

SEIZOENSAPPELEN 

APPELEN VOOR  DE HERFST
Peasgood Non Such, Tydemans Early, Jacques Lebel, Président Roulin, Reine des Reinettes, La Paix, Cox's orange, Cwastresse double.

APPELEN VOOR DE WINTER
Appelen voor consumptie in de winter zijn bewaarappelen. Reinette de Blenheim, Godivert, Gris Braibant, Bellefleur Double, Reinette Étoilée, Radoux, Keuleman, Joseph Mush, Rode Boskoop, Court Pendu, Reinette de Chênée.

APPELEN VOOR DE ZOMER
Hier volgt een lijst van zomerappelen die geconsumeerd worden tussen augustus en september. Transparente Blanche, Transparente de Croncels, Stark Earliest, Assumpta, James Grieves, Grenadier, Keizer Alexander.

APPEL FRUIT4SURE

Fruit4Sure, het eerste speciaal ontwikkelde kolomfruit met plukgarantie. Fruit4Sure biedt de consument de mogelijkheid om met zekerheid zelf fruit te eten uit eigen tuin, balkon of patio. Na het planten, en mits een goede en regelmatige verzorging dragen Fruit4Sure bomen meestal binnen het jaar hun eerste vruchten. Speciaal voor de consument worden de planten niet alleen op ziekteresistentie, maar ook op vorm, smaak, bloemrijkheid en vrucht geselecteerd. De zelfbestuivende Fruit4Sure boompjes groeien langzaam in zuilvorm en worden niet breder dan 50 cm. De consument bepaalt zelf de hoogte door de boompjes simpelweg op de gewenste hoogte af te knippen.Ze zijn ideaal voor onderhoudsvriendelijke fruithagen. Ondanks hun autofertiliteit zullen de Fruit4Sure appelaars nog meer lekker fruit dragen als ze onderling gemengd geplant worden, of in de buurt van een goede bestuiver zoals Elstar. De Fruit4Sure appels worden onderverdeeld in: Malus Yellow Apple, Malus Red Apple, Malus Green Apple en Malus mini Red Apple.

Producten voor Appel

 • Alkmene

  Alkmene

  Het is een op Cox gelijkende appel. Het is een middelgrote geelrode appel, met hard, wit, sappig vlees en met een zoet aroma. Het is een zeer lekkere dessertappel. Het is een herfstras dat rijpt in september. Het is een middelgrote zeer vruchtbare boom en een goede bestuiver. Het ras Cevaal is een verbeterde Alkmene.

 • Astrakan

  (Courant ras) Het is een middelmatig grote, rode oogstappel. De appel rijpt in juli. De appel smaakt fijn zoet en is aromatisch. De appelaar heeft een kleine kroon.

 • Benoni

  Courant ras Benoni is een rode, vaste, sappige en aromatische  uitstekende hand- en moesappel. De pluktijd vindt plaats eind augustus. Ze is zelfbestuivend. Er is vruchtdunning nodig. De takken horizontaal leiden. Het is een goede leiboom.

 • Bellefleur Large Mouche

  Bellefleur Large Mouche

  (=Ossekop/Dubbele Bellefleur) Deze appelsoort wordt in onze streek ook Streeping genoemd. De appelaar is een gezonde, sterke groeikrachtige boom met opengespreide brede kruin met neerhangende takjes. Te planten waar de Franse Bellefleur niet goed groeit. Het is zeer grote Calvillevormige,  frismildzure appel (breder dan hoog). Het is groengeel met karmijnrode blos of strepen aan zonzijde. De schil is wasachtig bij rijpheid. Het is melig en matig sappig met weinig aroma. Het vruchtvlees is wit met groene doorschijn, vast en tamelijk droog. Het is een moes- en keukenappel die wat vettig wordt tijdens bewaring. Het is een goede bestuiver voor Boskoop. De appels rijpen tussen oktober en maart. 

 • Berglander

  Courant ras (=Belle Fleur Des Flandres/Vlaamse Bellefleur) Deze appelaar is nauw verwant met de Franse Belle-fleur. De appels rijpen tussen november en maart. Het is een zeer groeikrachtige boom met afgeplatte brede kroon. Het is een eerder afgeplatte, grote groenrode, bij rijpheid donker strogele appel, aan de zonzijde karmijnrood. Op gans het oppervlak grijs gestippeld. Het vruchtvlees is wit met roomwitte weerschijn, vast,  matig sappig en aangenaam fris-rins. Net zoals bij de nauw verwante Franse Bellefleur merken we soms grote verschillen in vruchtvorm op dezelfde boom, de vruchten kunnen soms schuiner en asymmetrischer zijn. Het is een keuken- en dessertappel.

 • Brabantse Bellefleur

  Courant ras (=Kleine Bellefleur /Enkele Bellefleur) Calvillevormige ,tamelijk veranderlijke, meestal conische en lichthoekige appel. Het is een gladde halfblinkende kleine geelgroene appel, verkleurd strogeel bij rijpheid, bloedrood genuanceerd en gestreept. Het vruchtvlees is wit, vast , matig sappig met een zoetrinse tot lichtzure aangename smaak en licht aroma. Het is een goede keukenappel en een matige dessertappel. De appelaar is een sterke boom met halfopen gespreid kruin. Het is een goede wederzijdse bestuiver voor sterappel (die een piramidale boomvorm heeft en een typische boomgaard vormt met de bredere Brabantse Bellefleur) 

 • Brabantse Grijze Renet

  Courant ras (Grawijning/Groaning) De appelaar is een gezonde weideboom.  Het is een middelmatig geelbruine appel met ruwe schil. Het is een dessertappel die goed bewaart.

 • Bramley's seedling

  Courant ras Het is een zeer grote afgeplatte groenrode appel. De appels rijpen tussen november en maart. Het is een zeer goede keukenappel. Heerlijk voor appeltaarten. De appelaar is een mooie regelmatige boom met beurtjaren.

 • Collina

  Courant ras Collina is een smaakvolle, knapperige, sappige appel. Het is een zeer vroege zomerappel. 

 • Court Pendu Rosat

  Het is een mooi bronsrood gekleurde appel, zeer afgeplat. Het is een vast fijn, zoetzuur, zeer lekker dessertappeltje. De appelaar is zeer vruchtbaar. Vraagt goed gedraineerde grond. De appels rijpen tussen november en april.

 • Cox's Orange

  Courant ras Het is een middelgrote appel. Zacht vruchtvlees, sappig, aangenaam zoet tot lichtzuur. De appelaar heeft een typisch cox-aroma. Excellent, maar vraagt zeer goede verzorging, en stelt hoge eisen aan de bodem. De appelaar dient als goede bestuiver voor ‘Elstar’, ‘Golden’ en ‘Topaz’. Het is een ziektegevoelige maar lekkere appel. Moeilijke vruchtzetting. Te vervangen door Holsteiner Cox, Alkmene of Discovery. Het ras Alkmene is iets zuurder, maar gemakkelijker te kweken dan Cox.

 • Cwatresse Double

  Courant ras (=Calville Des Vergers) Het is een grote geribde appel. De appel rijpt tussen oktober en december. De appel is groengeel rood gestreept. Het is een zeer uitstekende dessertappel. De appelaar is een rustieke boomgaardvariëteit.

 • Cwastresse Simple

  (=Calville Des Prairies) De appelaar is een rustieke boomgaardvariëteit. De appels rijpen tussen oktober en februari.

 • Delbardestivale Delcorf

  Courant ras Vervanger voor James Grieves. Het is een zeer goedsmakende, vaste, middengrote, tamelijk ronde tot kegelvormige appel. De appel heeft een gele ondergrond met iets gestreepte oranjerode blos. Het roomwit vruchtvlees is vrij stevig, sappig en licht aromatisch. De appelaar is zelfbestuivend of wordt bestoven door ‘Elstar’, ’Golden’ of ‘Discovery’. Het is een matig sterke groeier, dicht bebladerd. Het is een gezonde boom die veel en vroeg produceert. Een winterbehandeling tegen ziekten helpt veel ziekten in de zomer voorkomen. 

 • Delbard Jubilé

  (=Delgollune) Het is een knapperige rode appel op gele grond. Heeft een fruitig aroma. De appels rijpen tussen november en februari. De appel heeft een zoete en lichtzure smaak. Smeltend vruchtvlees. Het is een goede groeikrachtige gezonde boom.

 • Discovery

  Courant ras Discovery is een zeer vroege rode handappel met vast, roomwit vruchtvlees en goede smaak. De appelaar is enigzins zelfbestuivend (Delcorf, Elstar, Topaz) De appelen rijpen eind juli.

 • Dubbele Speeckaert

  Courant ras (=Reinette Hernaut) Het is een gezonde matig groeiende boom. Het is een grote gladde geelgroene appel op geelgroene grond. De appel is geschikt als dessert en keukenappel.

 • Ecolette

  Courant ras Ecolette is een een bio-appel, die zeer vast is en smakelijk zurig is. De appelaar is zeer bestand tegen schurft.

 • Elstar

  Courant ras Het is een middelgrote mooie ronde appel. Roodgeel gekleurd. Zoetzuur. Het is een excellente soort met een fijn aroma. Het is een zeer gezonde kleine vruchtbare boom. De takken worden best uitgebogen om hogere productie te bekomen. De appels kunnen half september worden geplukt en worden bewaard tot oktober/november.

 • Eysdener Klumpke

  Courant ras Het is een middelmatig grote groenrode appel met vast, witgroen zoetzuur vlees. De appel rijpt tussen oktober en maart. Het is een geschikte tafel en keukenappel. Het is een groeikrachtige, gezonde, vruchtbare boomgaardvariëteit.

 • Franse Bellefleur

  Courant ras Het is een grote groene Calvillevormige appel, paarsrood aan de zonzijde, bij rijpheid donkerstrogeel met karmijnrode dekkleur aan de zonnekant. Assymetrische vruchten. Meerdere onregelmatige vormen komen voor op dezelfde boom. De vruchten met brede basis en licht conisch bovendeel zijn soms zo hoog als breed. De appels rijpen tussen oktober en maart. De appel heeft een vast, matig sappig, aangenaam zoetrinse smaak. Het vlees is wit met een roomwitte weerschijn. Het is een eerste kwaliteit keukenappel. Het is een groeikrachtige rustieke boomgaardvariëteit die zeer vruchtbaar is. De appelaar heeft een breed open gespreide kruin. Het is zelfsteriel en geen goede bestuiver.

 • Gala

  Courrant Ras Gala is helderrode handappel. De appels moeten rond half september geplukt worden. Het is een stevige, sappige, knapperige appel.

 • Geheimrat Oldenburg

  Courant ras Het is een grote, hoge gele dessertappel met rode blos. De appel rijpt tussen september en december. Het is een vruchtbare sterke boom.

 • Godivert

  Het is een grote gele keukenappel met een rode wang. De appel rijpt tussen november en mei.  Het is een gezonde vruchtbare variëteit.

 • Golden Delicious

  Courant ras Golden Delicious is een gele handappel die in oktober geplukt wordt en koel kan bewaard worden tot januari. De appel heeft een zoete tot lichtzure smaak, sappig vast fijn witgeel vlees. Het wordt zoeter bij rijping.

 • Gravenstein

  Het is een middelmatig grote appel. Geel met rode strepen. Het vlees is wit, vast, sappig, fris en met een fijn aroma. Het is een tafel en moesappel. De appel rijpt tussen september en oktober. Het is een zeer grote, goede rustieke boom.

 • Green Apple Fruit4Sure

  Courant ras Het is een mini boompje. Het is een smalle rechtopgroeiende kolom-appelaar, met roze-witte bloesem. De appelaar hoeft niet gesnoeid te worden. Ze lijkt op de variëteit 'Moonlight'. De Green Apple is vroegproductief en geeft reeds vanaf het eerste jaar na het planten een oogst. Een bestuiver is noodzakelijk, bijvoorbeeld 'Yellow Apple' of 'Mini-Red Apple'. De appels zijn middelgroot, groen en bij volle rijpheid goudgeel zoals een Golden. Ze zijn aangenaam aromatisch. Het vruchtvlees is krokant, witgeel, smaakt fris lichtzuur bij het begin van de oogstperiode en wordt zoeter bij het rijpen.

 • Grenadier

  Het is een middelmatig grote, bleekgroene, zure appel. Het is een zeer goede moesappel. De appel rijpt tussen augustus en september. Het is één van de gezondste en gemakkelijkste appelbomen.

 • Holsteiner Cox

  Courant ras Het is een middelgrote bolvormige tot hoogronde appel. De appel heeft een geelgroene schil en is licht oranjerood verkleurd. Het  vruchtvlees is geelachtig, grofcellig, sappig, zoetzuur en met een Cox's aroma. Het is een herfstappel die rijpt tussen oktober en november. Het is een gezonde boom (1920).

 • Jacques Lebel

  Het is een grote vlakronde groengele appel met zacht zuurzoet wit vlees. De appel rijpt tussen september en december. Het is een saprijke ideale moesappel. Na uitdunnen zijn alle vruchten zeer groot. Het is een gezonde, krachtige, rustieke boomgaardvariëteit. De appelaar heeft een mooie kroon.

 • James Grieves

  James Grieves

  Het is een grote, hoge geel rode herfstappel. Het is een appel geschikt voor de keuken en als dessertappel in augustus. De appel is zeer lekker en sappig als hij boomrijp geplukt wordt. De appel bewaart niet. Het is een zeer goede bestuiver, autofertiel, met een langdurige bloei

 • Jonagold

  Het is een grote, hoge geelrode appel met zoet stevig saprijk vlees. De appel rijpt tussen november en februari. Het is een zeer goede eetappel. Het is een zeer vruchtbare sterk groeiende boom. De appelaar wordt best preventief behandeld tegen ziekten.

 • Joseph Musch

  Joseph Musch

  Het is een soort die geselecteerd werd omwille van zijn gezondheid. Het is een grote brede dessertappel met vast vruchtvlees.

 • Karmijn De Sonnaville

  Het is een grote appel met zeer verheven aroma. De appel rijpt tussen november en december. Het is een zeer lekkere dessertappel die op Boskoop gelijkt (bruin en rood). De appel is stipgevoelig. Het is een sterkgroeiende boom maar niet zo vruchtbaar.

 • Keuleman

  Het is een middelgrote, hoge, groenrode appel met hard, vast zuur, sappig vlees. De appels rijpen tussen oktober en april. De appel is geschikt voor in de keuken en voor sapbereiding. Deze soort bewaart zeer lang. Het is een gezonde, grote groeikrachtige boomgaardvariëteit.

 • La Paix

  Het is een middelgrote hoge langwerpige rode appel. De appel rijpt tussen oktober en november. Het is een zeer zoete appel en aromatisch. Het is een vruchtbare variëteit.

 • Marie Joseph D'Othée

  (=Ijzerappel) Pomme de deux ans. Het is middelgrote, groengeelrode appel. Hard krakend. De appels rijpen tussen januari en mei. De appels zijn zuur en saprijk. De appels zijn zeer vruchtbaar. De appelaar is weinig ziektegevoelig en is een sterke weideboom. Het is een goede keukenappel en goed voor sapbereiding. De appel bewaart goed.

 • Melrose

  Melrose

  Het is een middelmatig grote appel, sappig vlees, zoet en van goede kwaliteit. De appels worden geplukt tussen oktober en november.

 • Peasgood's Nonsuch

  Het is een zeer grote bleekgele mooie appel met fijne smaak. De appels rijpen tussen september en december. Zeer vruchtbaar. Beschutte standplaats.

 • Président Van Dievoet

  (=Cabaret) De vrucht is middelgroot tot groot, een beetje hoger dan breed en een geribde top. De schil is glad en warmgeel en bezet met honderden kleine stippeltjes en sterretjes die rossig zijn aan de zonzijde. De appels rijpen tussen november en mei. De appels worden laat geoogst,  bij de eerste nachtvorst. Blijft lang aan de boom, soms tot in januari, en is dan zeer geel. De appel bewaart zeer lang tot april, soms op een zeer koele plaats nog langer. Bijna jaarrond. De appel is genietbaar vanaf kerstmis. Het is een echte winterappel met zeer wit vlees, vast, krokant, sappig en zuurzoet met lichte citroenachtige smaak. Het wordt geler en zoeter bij lange bewaring. Het is een zeer gezonde boom, goed vertakt, kent beurtjaren. De appel werd op de markt gebracht in 1937 door de Wetterse Aug. Van Heden, die de appelsoort gekregen had van M.C. De Clerck-De Neve uit Poperinghe. In Frans Vlaanderen wordt de appel Cabarette (Cabaret) genoemd.

 • Président Roulin

  Het is een grote, gele appel met roze strepen. Het is zacht vlees en weinig ziektegevoelig. De appels rijpen tussen september en december. Het is geschikt als dessert- en moesappel. Het is een zeer vruchtbare variëteit.

 • Radoux

  Radoux

  Het is een middelgrote, roodgele appel met vast wit vlees. De appel rijpt tussen november en maart. Het is een vruchtbare variëteit.

 • Reine Des Reinettes

  Reine Des Reinettes

  (=Goldparmaene) Het is een kleine ronde goudgele oranje appel met fijn, zuurzoet krakend vruchtvlees. Het is een lekkere eetappel. De vrucht heeft neiging tot parthenocarpie. Het is een matig groeiende gezonde boom. Zeer vruchtbaar maar beurtjaargevoelig.

 • Reinette De Blendheim

  Het is een grote goudgele appel, oranjerood gestreept. Het is een zeer lekkere tafelappel. De appels rijpen tussen oktober en januari. Triploïd. Het is een zeer gezond, vruchtbare appelaar maar met beurtjaren.

 • Reinette De Chenée

  Het is een grote geelbruine, ruwschillige appel. Het is een zoete, lekkere dessertappel. Het is een zeer vruchtbare boomgaardvariëteit. De appel rijpt tussen december en maart. De appel is een echte aanrader.

 • Reinette De France

  (=Court Pendu de Tournay/Grauwe Rabau) Het is een middelgrote, afgeplatte, goudgele Reinette met een rode blos. Het is een krakend, zeer zoet en lekkere dessertappel. De appel rijpt tussen oktober en februari.

 • Reinette Descarde

  Het is een dikke bronskleurige lekkere appel. De appel rijpt tussen oktober en november. Ze lijkt op een dikke Boskoop maar bewaart minder goed.

 • Reinette Étoilée

  Het is een kleine karmijnrode appel met grijze stipjes. Het wit vruchtvlees is rood doorstreept. Het is een matig sappig, zoetzurig en licht geparfumeerde appel. De appel rijpt tussen oktober en december. Het is een grote traag groeiende boom die vooral op hoogstam goed vruchtbaar is.

 • Reinette Gris Brabant

  (=Reinette Grise) Het is een middelgrote geelbruine appel met ruwe schil. Het is een dessertappel die goed bewaart. De appel rijpt tussen november en mei. Het is een gezonde vruchtbare weideboomgaardappel.

 • Reinette Hernaut

  (=Dubbele Speeckaert) Grote mooie gladde wijnrode appel op geelgroene grond. De appel rijpt tussen oktober en april. De appelaar is weinig schurftgevoelig. Triploïde.  Het is een keuken- en tafelappel. De appelaar kent een matige groei.

 • Santana

  Santana

  Het is een grote, regelmatig gevormde appel met rode blos op een groengele ondergrond. Vruchten rijpen na bewaring. De appel heeft een friszure smaak, met een goed aroma. Het is een goede eetappel met vrij hard, sappig en knapperig vruchtvlees. Het is een sterk, gezond schurftresistent ras en laat een ecologisch verantwoorde teelt toe. De Santana-appel is oorspronkelijk gekweekt voor de biologische tuinbouw. De soort heeft weinig bestrijdingsmiddel nodig, omdat hij goed bestand is tegen appelziektes als schurft en boomkanker. Maar bij consumptie bleek dat driekwart van de allergiepatiënten het fruit ook goed kon verdragen. 

 • Schone Van Boskoop

  (=Goude Reinette) Het is een grote, geelbruine, zware, mooie appel.  Vast sappig, friszuur.  Goede bewaarappel, keukenappel en dessertappel. De appel rijpt tussen november en februari. Het is een grote gezonde rustieke boom. Triploïde. Draagtakken horizontaal binden.

 • Tentation

  (=Delblush) Het is een kleine, hoge goudgele appel met soms oranje-roze blos. Roomwit vruchtvlees, stevig tot hard, sappig en knapperig. De appels rijpen tussen november en maart. Het is een goede eetappel, zoetzuur en aromatisch. Het is een zeer vruchtbare appelboom die vrij sterk groeit.

 • Topaz

  Het zijn mooie platronde vruchten, met een oranjegestreepte blos op geelgroene grond, harde appel met lichtzure smaak. Lekker na bewaring. De appels rijpen tussen november en december. Het is een gezonde kleine boom, zeer ziekteresistent.

 • Trezeke Meyers

  Het is een grote geribde appel, die rijpt tussen november en februari. De appel is rood op een gele grond.  De appel heeft een vast, sappig, vrij zoete wijnsmaak. Het is een geschikte dessert- en keukenappel. De appelaar is weinig schurftgevoelig. De appelaar is zeer vruchtbaar. Triploïde.

 • Winterbanana

  Het is een tamelijk grote, geelgroen roze appel met vast wit aromatisch vlees. Het is een zoetzure sappige keukenappel. De appels rijpen tussen november en april. Het is een gezond en sterkgroeiende appelaar.

 • Yellow Apple Fruit4Sure

  Courant ras Yellow Apple is een Fruit4Sure kolomappelaar die slank groeit en niet gesnoeid hoeft te worden. Het is zeer geschikt om fruithagen mee te maken. De appelaar is vroegproductief. Reeds vanaf het eerste jaar na het planten draagt deze boom fruit, mits een goede bestuiving door bijvoorbeeld 'Red Apple Fruit4Sure' of 'Elstar'. Yellow Apple is gedeeltelijk zelffertiel en heeft een mooie roze-witte bloesem. De middelgrote appelen hebben een groengele tot gele kleur met soms een lichtrode blos aan de zonnekant. Het vruchtvlees is krokant, geelwit, zeer sappig en de smaak is in balans. Zoet tot zoetzuur, met een frisse lichte citrustoets in het aroma. Deze zeer lekkere dessertappel is ideaal voor vers gebruik. Lijkt op de Goldlane van MiniTree. Een aanrader voor de fruithagen.

 • Red Apple Fruit4Sure

  Courant ras Red Apple is een Fruit4Sure kolomappelaar die slank groeit en niet gesnoeid hoeft te worden. Reeds vanaf het eerste jaar na het planten draagt deze boom fruit, mits een goede bestuiving door bijvoorbeeld 'Yellow Apple Fruit4Sure' of 'Elstar'. De middelgrote appelen hebben een rode kleur, op een geelgroene ondergrond. Het vruchtvlees is krokant, wit, sappig en smaakt zoet met een licht fruitige kersennasmaak. Deze lekkere dessertappel is ideaal voor vers gebruik en verliest bij bewaring zijn frisse smaak. Zeer geschikt om fruithagen mee te maken.

 • Mini Red Apple Fruit4Sure

  Mini Red Apple Fruit4Sure

  Courant ras Mini Red Apple van Fruit4Sure is een smalgroeiende roodgroenbladige appelboom met roze bloemetjes. De sierlijke kleine rode lichtaromatische niet-krokante appeltjes zijn geschikt om rozerode appelmoes te maken. Het vruchtvlees is immers rood gekleurd en zacht, bloemig. Het is een gezonde zelfbestuivende appelsoort die niet gesnoeid hoeft te worden. De appelaar is vroegproductief. Ook decoratief in herfst- en kerstarrangementen