Vandaag geopend van 09:30 t.e.m. 15:30
 • Dutch (Belgium)
 • French (Belgium)

Heeft u vragen?

02/377.86.32

Walnoot

Walnoot (= Noot Juglans Regia)

Producten voor Walnoot

 • Axel Juglans Regia Maxima

  Axel Juglans Regia Maxima

  (= Paardennoot/Vuistnoot) Axel is een zeer grote noot met een halfharde schelp. Axel is een vuistnoot met een goede smaak 5 tot 6 cm of groter. De schaal wordt soms als juwelendoosje gebruikt. Het is een matig tot zeer groeikrachtige boom. 

 • Boss Noot

  Boss Noot

  Boss is een walnoot die in 2014 geselecteerd werd omwille van zijn goede eigenschappen qua smaak, grootte en zeer hoge productiviteit. Ze werd geselecteerd door de bekende Antwerpse pomoloog Jacques Bosschaerts. De bloei van de mannelijke en vrouwelijke bloemen overlapt goed en bijgevolg is deze variëteit zelfbestuivend en kan dus ook alleenstaand goed productief zijn. De noot verenigt de goede eigenschappen van Broadview en Buccaneer maar is iets groter dan beide. Ze is dus vrij groot, kort en breed, met een onopvallende naadlijst. De lichtbruine schaal is dun, goed gesloten en opent zeer gemakkelijk met de hand.Rijpe noten vallen midden september tot begin oktober goed uit de bolster. De kern vult de schaal vrij goed en is er gemakkelijk uit te halen.De huid is bleek en mooi licht okerbruin. De smaak is subliem. Een volle maar zachte geraffineerde notensmaak met een lichte toets van hazelnoot- en van amandelnoot. De nasmaak is aangenaam. Ook gedroogd blijft deze dessertnoot een zeer goede smaak behouden.

 • Broadview

  Broadview

  Een boom met matig sterke groeikracht, loopt middentijds uit. Afkomstig uit Britisch Columbia, uit Russische zaailingnotelaars geselecteerd. Het is een boom die zichzelf niet bestuift, en heeft dus bijvoorbeeld Buccaneer als bestuiver nodig omdat daarvan de mannelijke katjes later bloeien, gelijk met de vrouwelijke bloemen van Broadview. Ze is vroeg productief. De vrij grote lichtbruine noten vallen in oktober .Ze hebben een zeer duidelijke naadlijst en zijn diep gegroefd langs die naad, en verder niet. De schaal is goed gesloten, maar opent gemakkelijk met de hand. De noot heeft een goede smaak.

 • Buccaneer

  Buccaneer

  Limburgse selectie met tamelijk grote noten en rond van vorm. Goede smaak en weinig ziektegevoelig. Oogst september tot begin oktober. 

 • Irma Noot

  Irma Noot

  Irma is een variëteit van notenspecialist Steven Van den Berge uit Brakel. Het is een laatbloeiende soort, dus minder vorstgevoelig. Irma maakt op jonge leeftijd zeer veel vrouwelijke bloemen en kan dus veel noten geven. Bovendien heeft Irma ook zeer veel mannelijke bloemen die gelijktijdig met de vrouwelijke bloemen bloeien en die over een lange periode veel stuifmeel produceren, waardoor de kans op een goede bestuiving zeer groot is, ongeacht de weersomstandigheden. Irma is dus zelfbestuivend in onze regio, in ons klimaat. Irma geeft massa's mooi gegroefde middelgrote grijsbruine noten met goedgevulde langovale schalen. De smaak is een lekkere zeer goed uitgebalanceerde volle notensmaak. Irma is een olierijke noot die van nature voldoende vet bevat om zeer lang bewaard te kunnen worden. Irma vormt compacte vroegdragende notelaars. Na jarenlang opvolgen van vele rassen walnotenbomen, kwamen we tot de vaststelling dat de meest ideale soort in onze achtertuin groeit. We doopten dit ras met de naam Irma.

 • Parisienne

  Parisienne

  Het is een grote noot met een halfharde schaal en een zachte goede smaak. Het is een noot voor vers gebruik. Het is een productieve variëteit. Het is moeilijker om te drogen. Het is een noot van de Noix de Grenoble.

 • Rote Donau

  Rote Donau