Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30
 • Dutch (Belgium)
 • French (Belgium)

Heeft u vragen?

02/377.86.32

Aardbei

De Latijnse naam voor aardbei is 'fragaria'. Wij bieden de beste Belgische variëteiten en een selectie van de beste Delbard-rassen. Voor meer info kan je de hofmeesters raadplegen.

Producten voor Aardbei

 • Capron frambozenaardbei

  Het is een opmerkelijke zachte bosaardbei met frambozensmaak. Het is een niet remontant ras met heerlijke roze vruchtjes. Het is een zeer robuuste gezonde soort.

 • Charlotte

  Charlotte is een doordragende aardbei met zeer mooie, halfronde vruchten met een bloedrode kleur en sterk glanzend. Het aroma is uitzonderlijk sterk en de vruchten hebben een heerlijke zoete bosaardbeismaak. De vrucht heeft een goede textuur en hardheid. De aardbeienplant kent een gemakkelijke teelt en is zeer ziekteresistent, ze verkiest een licht kalkrijke grond.

 • Cirafine

  Het is een doordragende aardbei die de hele zomer bloeit en vruchten draagt tot de eerste nachtvorsten. Cirafine heeft een sterk aroma van bosaardbeien en een zeer zoete smaak. Cirafine is ook gemakkelijk te telen. 

 • Darselect

  Darselect is een kruising tussen de Elsanta en Parker. Het zijn grote, mooie en stevige vruchten met een zeer goede smaak. Darselect is iets langwerpiger dan Elsanta en meestal groter. Darselect heeft wel 20% minder opbrengst. Het is een vrij zoete aardbei. Het is een stevige donkerrode vrucht die uiterst geschikt is voor transport. De aardbei is beschikbaar van april tot december.

 • Elsanta

  Elsanta is momenteel het populairste aardbeienras. Elsanta heeft een zeer hoge productie van zoete aardbeien in het begin van de zomer. De aardbei heeft een rode conische vorm met een klein kelkblad. Het is een smakelijke, heel productieve aardbei. De aardbei heeft een lange houdbaarheid en grote hardheid. Ze is uiterst geschikt voor transport. Elsanta levert een zeer stevige aardbei met een goede smaak en een tamelijk sterk aroma. De plant is gevoelig voor vorst.

 • Elvira

  Geschikt voor de vervroegde teelt en levert grote vruchten en goed van smaak. Het is ook geschikt voorde meerjarige teelt. De Elvira heeft een goede smaakkwaliteit. Het is een zachte vrucht die vroeg rijpt.

 • Figaro

  Figaro is een stevige vrucht. Figaro heeft dezelfde oogstijd als de Elsanta, maar wordt trager rijp. De zeer grote oranjerode vruchten zijn bij het begin van de oogst wat gegroefd, daarna veelal uniform en kegelvormig. Het is een stevig groeiend gewas met rechtopstaande bloemtakken. De stevige vruchten hebben een betere houdbaarheid dan Elsanta, minder in aantal, maar meestal groter. De smaak is dezelfde al die van Elsanta, even zoet en even zuur.

 • Flamenco

  Dit is een nieuw ras uit Engeland welke vrij laat in productie komt maar daardoor erg gewild is omdat men tot ver in net najaar prachtige en erg lekkere vruchten kan oogsten.

 • Gariguette

  Gariguette heeft een zeer goede smaak. Het is een kwaliteitzachte vrucht. Het is een vroege vrucht.

 • Korona

  Korona

  Het is de lekkerste aardbei voor de moestuin. Het is een goed ras voor de volle grond, middentijds rijpend, met mooie, enigzins donkere vruchten die zeer goed van smaak zijn. Korona is ook weinig gevoelig voor ziekten. Korona is een middenvroeg ras en geschikt voor de teelt in de volle grond. De kegelvormige vruchten van Korona zijn redelijk groot, donkerrood en heerlijk zoet. Vanwege deze kwaliteiten en zijn uitstekende smaak wordt Korona veel geteeld op zelfplukbedrijven. Omdat de vruchten wat kwetsbaarder zijn dan bijvoorbeeld Elsanta, is de Korona minder lang houdbaar.

 • Lambada

  Lambada

  Dit is één van de best smakende rassen die ook nog eens vroeg rijpen. Wel is de productie wat aan de lage kant maar dit maakt het ras erg geschikt voor de meerjarige teelt.

 • Mara des bois

  Mara des bois

  Het zijn middelgrote aardbeitjes die in smaakpanels steeds bij de lekkerst smakende verkozen worden. Het is een doordragende soort die een klare beschutte standplaats verkiest. Bovendien is het een zeer gezond ras. Het is een Frans ras dat in Frankrijk op grote schaal geteeld wordt vanwege zijn uitgesproken sterke aroma van bosaardbeien. Mara des Bois is productief met mooie vruchten. Trossnoei is echt nodig om grove vruchten te oogsten.

 • Matis

  Het is een middelvroege aardbei met goed rendement. Het is een nieuwe Franse soort verkrijgbaar in het voorjaar. Het zijn conische oranjerode vruchten met een milde smaak.

 • Maxim

  Dit ras is alleen geschikt voor de volle grond, is gemakkelijk te telen en levert zeer grote vruchten op (die meer dan 100 gr per stuk kunnen wegen). De aardbei is laat rijpend.

 • Mount Everest

  Het is een nieuwe doordrager uit Engeland. Ze is zeer productief en vrij vroeg in productie. De aardbeienplant is weinig gevoelig voor meeldauw en thermostress, weinig bloemen per tros waardoor trossnoei bijna niet nodig is. De vruchten zijn zeer stevig, goed houdbaar en goed van smaak.

 • Ostara

  Ostara is het beste ras voor de moestuin. Het is een gemakkelijk te telen aardbei met een hoge productie en goed van smaak. De aardbeien rijpen in het najaar goed door. Te oogsten tot eind oktober. De bloemtrossen moeten regelmatig worden verwijderd zodat planten zich beter kunnen ontwikkelen en de pluk gerekt kan worden. Ostara levert middelgrote, felrode, en sappige vruchten. De smaak van de vruchten is zoet, het vruchtvlees is sappig en vast. Het is een doordragende variëteit.

 • Pink Martagon

  Pink Martagon is een aardbei met roze bloemen.

 • Selva

  Selva heeft stevige goed houdbare vruchten met een matig aroma. Ze heeft een matige opbrengst. Het is een doordrager van augustus tot september.

 • Senga Sengana

  De oogstperiode van deze aardbeisoort is rond half juni. De plantafstand is best 90x30cm. Om bodemziekten te voorkomen, kan dit gewas slechts eenmaal per vier jaar op dezelfde plaats geteeld worden.

 • Sonata

  Uniforme glanzende vruchten.

 • Suzy

  Het is een kort gewas met korte trossen en vele kleine vruchten. Het zijn kegelvormige glanzende oranjerode vruchten met wit vlees. Het is een typisch klein omhoog gericht kroontje. Het zijn zachte vruchten met matige smaak, veel bewaarrot. Suzy heeft een lagere opbrengst dan Elsanta.

 • Tago

  Tago

  Tago is een vrij laat ras voor de volle grond. Matig productief met grote vruchten. Geschikt voor meerjarige teelten. Weinig gevoelig voor bodemziekten.

 • Vimatarda

  Vimatarda oogst 4 dagen na Elsanta. De korte hoekige vruchten zijn kleiner dan Elsanta’s en vaak misvormd. De aardbei heeft groene punten en witte nekken. De aardbei heeft een wat zure smaak en een doffe vruchtkleur.

 • Vimazanta

  Vimazanta

  Vimazanta oogst vijf dagen vroeger dan Elsanta. Deze aardbeisoort heeft 40% minder opbrengst dan Elsanta. Het is een korte ronde vrucht met redelijke smaak. De aardbei is vrij zacht en heeft meer rot na bewaring. De aardbei is gevoelig voor meeldauw en P. Cactorum.