Aardbei

De Latijnse naam voor aardbei is 'fragaria'. Wij bieden de beste Belgische variëteiten en een selectie van de beste Delbard-rassen. Voor meer info kan je de hofmeesters raadplegen.

Producten voor Aardbei

 • Capron frambozenaardbei

  Het is een opmerkelijke zachte bosaardbei met frambozensmaak. Het is een niet remontant ras met heerlijke roze vruchtjes. Het is een zeer robuuste gezonde soort.

 • Charlotte

  Charlotte is een doordragende aardbei met zeer mooie, halfronde vruchten met een bloedrode kleur en sterk glanzend. Het aroma is uitzonderlijk sterk en de vruchten hebben een heerlijke zoete bosaardbeismaak. De vrucht heeft een goede textuur en hardheid. De aardbeienplant kent een gemakkelijke teelt en is zeer ziekteresistent, ze verkiest een licht kalkrijke grond.

 • Cirafine

  Het is een doordragende aardbei die de hele zomer bloeit en vruchten draagt tot de eerste nachtvorsten. Cirafine heeft een sterk aroma van bosaardbeien en een zeer zoete smaak. Cirafine is ook gemakkelijk te telen. 

 • Darselect

  Darselect is een kruising tussen de Elsanta en Parker. Het zijn grote, mooie en stevige vruchten met een zeer goede smaak. Darselect is iets langwerpiger dan Elsanta en meestal groter. Darselect heeft wel 20% minder opbrengst. Het is een vrij zoete aardbei. Het is een stevige donkerrode vrucht die uiterst geschikt is voor transport. De aardbei is beschikbaar van april tot december.

 • Elsanta

  Elsanta is momenteel het populairste aardbeienras. Elsanta heeft een zeer hoge productie van zoete aardbeien in het begin van de zomer. De aardbei heeft een rode conische vorm met een klein kelkblad. Het is een smakelijke, heel productieve aardbei. De aardbei heeft een lange houdbaarheid en grote hardheid. Ze is uiterst geschikt voor transport. Elsanta levert een zeer stevige aardbei met een goede smaak en een tamelijk sterk aroma. De plant is gevoelig voor vorst.

 • Elvira

  Geschikt voor de vervroegde teelt en levert grote vruchten en goed van smaak. Het is ook geschikt voorde meerjarige teelt. De Elvira heeft een goede smaakkwaliteit. Het is een zachte vrucht die vroeg rijpt.

 • Figaro

  Figaro is een stevige vrucht. Figaro heeft dezelfde oogstijd als de Elsanta, maar wordt trager rijp. De zeer grote oranjerode vruchten zijn bij het begin van de oogst wat gegroefd, daarna veelal uniform en kegelvormig. Het is een stevig groeiend gewas met rechtopstaande bloemtakken. De stevige vruchten hebben een betere houdbaarheid dan Elsanta, minder in aantal, maar meestal groter. De smaak is dezelfde al die van Elsanta, even zoet en even zuur.

 • Flamenco

  Dit is een nieuw ras uit Engeland welke vrij laat in productie komt maar daardoor erg gewild is omdat men tot ver in net najaar prachtige en erg lekkere vruchten kan oogsten.

 • Gariguette

  Gariguette heeft een zeer goede smaak. Het is een kwaliteitzachte vrucht. Het is een vroege vrucht.