Kerstbomen

Kerstbomen

De kerstboom is al jaren de belangrijkste versiering in huis. Een kerstboom staat voor een heidens vruchtbaarheidssymbool: de groenblijvende boom vertegenwoordigt de vernieuwing van het leven.
Een kerstboom is te koop in vele soorten en maten. Een dunne boom, een dikke boom, kort of lang. Maar ook de keuze tussen een echte boom, met naalduitval, of een kunstkerstboom is een vraag. Velen denken dat de kerstsfeer alleen met een echte kerstboom in huis te halen is, ook vanwege de heerlijke dennengeur. Gelukkig is er tegenwoordig een goed alternatief in de vorm van een kunstkerstboom. Een kunstkerstboom heeft veel voordelen: hij is mooi egaal van opbouw, de naalden vallen niet uit, en gaat jaren mee. In ons tuincentrum heeft u ruime keuze uit diverse kerstbomen en kunstkerstbomen.

De keuze van een echte kerstboom wordt vooral bepaald door de houdbaarheid van de naalden, de geur en de vorm. Om veel plezier te hebben van een echte geurende kerstboom, kies een frisse boom, bij voorkeur een Nordman. Zet de boom niet te dicht bij een warmtebron, en zorg ervoor dat hij voldoende water krijgt.

Verzorgingstips voor een echte kerstboom

  • Laat je kerstboom eerst een dag acclimatiseren op een koele plek. U kunt de boom het beste niet meteen van “buiten” naar “binnen” verplaatsen, omdat het temperatuurverschil dan problemen kan opleveren. Uw boom in een schuur of garage laten wennen aan een hogere temperatuur dan buiten kan zorgen voor een mooiere boom die u langer in huis kunt laten staan.
  • Zet je boom best niet in de tocht, en ook niet pal naast een warmtebron. 
  • Blijf de boom regelmatig water geven (zowel deze met als zonder kluit)

Producten voor Kerstbomen