Kerstbomen

De kerstboom is al jaren de belangrijkste versiering in huis. Een kerstboom staat voor een heidens vruchtbaarheidssymbool: de groenblijvende boom vertegenwoordigt de vernieuwing van het leven.
Een kerstboom is te koop in vele soorten en maten. Een dunne boom, een dikke boom, kort of lang. Maar ook de keuze tussen een echte boom, met naalduitval, of een kunstkerstboom is een vraag. Velen denken dat de kerstsfeer alleen met een echte kerstboom in huis te halen is, ook vanwege de heerlijke dennengeur. Gelukkig is er tegenwoordig een goed alternatief in de vorm van een kunstkerstboom. Een kunstkerstboom heeft veel voordelen: hij is mooi egaal van opbouw, de naalden vallen niet uit, en gaat jaren mee. In ons tuincentrum heeft u ruime keuze uit diverse kerstbomen en kunstkerstbomen.

De keuze van een echte kerstboom wordt vooral bepaald door de houdbaarheid van de naalden, de geur en de vorm. Om veel plezier te hebben van een echte geurende kerstboom, kies een frisse boom, bij voorkeur een Nordman. Zet de boom niet te dicht bij een warmtebron, en zorg ervoor dat hij voldoende water krijgt.

Verzorgingstips voor een echte kerstboom

 • Laat je kerstboom eerst een dag acclimatiseren op een koele plek. U kunt de boom het beste niet meteen van “buiten” naar “binnen” verplaatsen, omdat het temperatuurverschil dan problemen kan opleveren. Uw boom in een schuur of garage laten wennen aan een hogere temperatuur dan buiten kan zorgen voor een mooiere boom die u langer in huis kunt laten staan.
 • Zet je boom best niet in de tocht, en ook niet pal naast een warmtebron. 
 • Blijf de boom regelmatig water geven (zowel deze met als zonder kluit)

Producten voor Kerstbomen

 • Abies Nordmanniana

  Nordman Den, is een is een dennenboom met glanzende donkergroene naalden die zeer lang (20-30mm) en breed (2-3mm) zijn. De mooiste en de langsthoudbare kerstboom. Behoudt heel lang zijn naalden. Wij bieden deze boom aan, in potten gekweekt tot 1.5 m, of gekapt als grotere boom, omdat zijn wortels geen kluit vormen.

 • Abies Nobilis

  Het is een geurende kerstboom met zachte naalden en bijna geen naaldval. De naalden zijn aan de bovenkant blauw groen. Takken worden veel gebruikt voor kerstgroen (kransen).

 • Picea Omorika

  De Servische spar is gekenmerkt door de zilverblauwe onderzijde van zijn naalden. Hij heeft een slankere groei dan die van de gewone spar. De Omorika heeft over het algemeen een fijner wortelstelsel dan de gewone spar en houdt beter kluit, zodat men hem ook beter kan herplanten. Minder naaldval dan bij de gewone spar.

 • Picea Abies

  De gewone kerstboom, de klassieke kerstspar die al jaren dienst doet als kerstboom. Hij heeft een pyramidale groei, is dicht vertakt en heldergroen. De naalden zijn 15 à 25 mm lang en naar voor gericht en staan op roodbruine takjes. De meest gekweekte spar in de Ardennen.

 • Abies Fraseri

  Abies fraseri is een nieuwere donkergroene soort met korte zachte naalden, weinig naaldverlies en zeer geurend.

 • Picea Pungens

  Picea Pungens is een spar met lange prikkende naalden, die niet gemakkelijk vallen.

 • Abies Koreana

  Abies Koreana heeft zachte groene naalden, aan de onderkant zeer zilverwit.