Alternatieve kerstbomen

Tuincentrum Groendekor nabij Brussel

Geen zin in een 'gewone' kerstboom dit jaar? Er zijn genoeg alternatieven te bedenken. Een alternatieve kerstboom is altijd leuk, wanneer je in huis weinig plaats hebt. Hier zijn twee alternatieve mogelijkheden en het stappenplan om deze creaties te bekomen. 

DE KERSTVAAS​

  1. Neem al de nodige materialen bij de hand. Een vaas als basis, decoratietakken, uiltjes, ornamenten, tillandsias, draad, touw en spuitsneeuw. 
  2. Begin met decoreren van de vaas.Onderaan steentjes. Plaats de takken in de vaas zodat ze verdeeld zijn over de ruimte.Nu kan het decoreren beginnen.
  3. Plaats eerst de grootste items, en verdeel ze over de takken. Decoreer naar eigen smaak met ballen, sterren, ornamenten. Plak de tillandsia met houtlijm vast.
  4. Werk af met spuitsneeuw.
  5. In plaats van de tak in een vaas te zetten kan hij ook met visdraad opgehangen worden.

DE SPROKKELBOOM

  1. Zorg dat je alle materialen bij de hand hebt. Wij hebben hier gebruikt: een kant en klare sprokkelboom met frosted effect als basis, decoraties zoals kerstballen, uiltjes, sterren en koperdraad verlichting op batterijen. Indien je geen kant en klare sprokkelboom hebt, kan je diverse takken van klein naar groot aan elkaar hangen met touw of ijzerdraad. 
  2. Kies bij voorkeur een houten paneel om je sprokkelboom op te bevestigen. Zo kun je de sprokkelboom straks gemakkelijk overal plaatsen. Nu kun je starten met decoreren. Verdeel je decoraties gelijkmatig over de boom, zo krijg je een harmonieus resultaat.
  3. Start met de meest opvallende items zoals de geometrische decoraties, de sterren en de uiltjes. Vul de boom daarna op met de kerstballen. Tip: Bind ook eens een trosje van 2 of 3 kerstballen bij elkaar aan een wollen draad, simpel maar het geeft meteen een leuk effect.
  4. Maak de sprokkelboom compleet door verlichting aan te brengen. We gebruiken hiervoor koperdraad verlichting op batterijen. Voordeel: Je kunt je sprokkelboom overal plaatsen en deze verlichting is heel decoratief en makkelijk te buigen. In het voorbeeld werden 2 stuks verwerkt.
  5. Tip: Geef je sprokkelboom een stam, zodat de boomvorm nog extra wordt benadrukt. Wij gebruiken hiervoor berkenschors op rol en bevestigen dit met duct-tape op het houten paneel. Veel plezier met decoreren!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst