Bamboe

Bamboe is een plantensoort die tot de grassen behoort. De bamboe is de laatste jaren uitgegroeid tot een ware tuinplant. Bamboe is decoratief en geschikt voor verschillende standplaatsen. 

FARGESIA NITIDA
Het is de ideale bamboe voor een kleine, zelfs schaduwrijke tuin. Het is tevens ook een ideale potbamboe. Het is een fijn en licht gebladerte. De bamboe heeft een compacte groei (2 tot 3m). De bamboe is winterhard tot -25°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven. 

HINOBAMUSA TRANQUILLANS 'SHIROSHIMA'
Een bamboe met geelgestreept blad (1.5  à2.5m). De bladeren zijn tot 20cm lang. Ideaal tot zijn recht tegen een achtergrond van donkergroene bamboes of andere planten. De bamboe is winterhard tot -20°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

INDOCALAMUS LATIFOLIUS 
(=Sasa Latifolia) De bamboe heeft brede en lange bladeren (6x25cm). De bamboe vormt prachtige massieven, om een weg of oprit mee af te boorden. De bamboe is winterhard tot -18°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

PHYLLOSTACHYS AUREA
Phyllostachys Aurea wordt 4 tot 6 m hoog en is zeer winterhard. Goed als solitair, of zicht- of windscherm. Het is een droogte resistente soort. De bamboe is winterhard tot -20°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

PHYLLOSTACHYS AUREOSULCATA 'SPECTABILIS'
Heeft een alternerend geelgroene halm.Tot 5 à 6m. De bamboe heeft een sterke uitbreidingsdrang.  De bamboe is winterhard tot -25°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

PHYLLOSTACHYS DECORA
Het is een hoge, zeer winterharde bamboe (Tot 6m). Het is een zeer rechtopgroeiende soort met opvallende halmbladeren. Als solitair. De bamboe is winterhard tot -30°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

PHYLLOSTACHYS VIOLASCENS 
Het is een woekerende zeer sterke soort, tot 10m. Er zijn opvallende donkerpaarse strepen op de jonge halmen. De bamboe is winterhard tot -25°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

PHYLLOSTACHYS NIGRA
Zwarte bamboestengels buigen sierlijk (Tot 10m).Als solitair of als hoge afscheiding. Bij vorst worden de bladeren snel bruin. De bamboe is winterhard tot -20°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

PHYLLOSTACHYS VIRIDIS
Het is een zeer hoge soort (15m). Geschikt voor zware grond. De bamboe heeft typische witte schutbladeren op de jonge knopen. De takken zijn lichtgroen. Het zijn eetbare jonge scheuten. De bamboe is winterhard tot -20°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

PHYLLOSTACHYS VIRIDIS 'SULFUREA'
De halmen zijn zeer lichtgroen tot goudgeel, met donkergroene strepen (15m). Voor bosjes, wilde struiken, of solitair. De bamboe is geschikt voor zware grond. De bamboe is winterhard tot -20°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

PHYLLOSTACHYS BISETTII
Het is een sterke winterharde bamboe, dichte bladeren, ideale haag of windscherm. (Tot 5 à 6m)

PLEIOBLASTUS LINEARIS
Het zijn lange smalle bladeren, op elegante lange halmen (2 tot 3m) vormen een uiterst decoratieve bamboe. De bamboe is winterhard tot -18°C, maar te lange blootstelling aan extreme koude kan wel schade geven.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Siergrassen