Sarcococca

SARCOCOCCA CONFUSA
Deze heester wordt maximaal 1.8m. Deze Sarcococca bloeit tussen eind februari en april. Het is een elliptisch tot langwerpig eivormig blad, gepunt aan de top. 

SARCOCOCCA HOOKERIANA
Sarcococca Hookeriana heeft 3 variëteiten: Hookeriana, Digyna en Humilis. 

SARCOCOCCA HOOKERIANA VARIATIE HOOKERIANA
Het is een dichte struik tot 1,8m, ze maakt uitlopers. De heester heeft een elliptisch of lancetvormig blad. De Skimmia heeft witte bloempjes in trosjes van 3 tot 9 in de bladoksels. De heester bloeit tussen januari en maart.
Het is ideaal als onderbegroeiing voor Rhodo's. De heester kan op zure grond groeien.

SARCOCOCCA HOOKERIANA VARIATIE DIGYNA
Het is een struikje van 30 tot 100cm met een losse groei. De heester heeft witte bloemen met 2 stijlen. Ze heeft smalle geelgroene bladeren op paarsrode twijgen. Deze Sarcococca is zeer winterhard.

S.HOOKERIANA VARIATIE HUMILIS
Het is een lage soort (20 tot 25cm), maar kan uiteindelijk meer dan 50cm groot worden.
De bladeren zijn iets breder dan bij de soort en hebben een bruinrode tint. De heester heeft helmknoppen met rozerode tint en purperachtige meeldraden. Deze heester is zeer geschikt voor alle gronden en schaduwrijke droge plekken. De heester vormt veel uitlopers.

SARCOCOCCA ORIENTALIS
De Sarcococca Orientalis heeft tot 9cm lange bladeren en tamelijk grote witte bloemen. Ze is zeldzaam. De plant heeft een mooie habitus.

SARCOCOCCA SALIGNA
Sarcococca Saligna is een 60 cm hoge struik met frisgroene 10 cm lange bladeren, lancetvormig, en toegespitst, zowel aan de basis als aan de top. Deze Sarcococca is minder geurend dan de andere.

SARCOCOCCA RUSCIFOLIA
Sarcococca Ruscifolia heeft typisch behaarde jonge twijgen. De bladeren zijn breder en korter dan bij andere soorten. Deze Sarcococca heeft donkerrode vruchten. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Heesters