Lindera

Lindera is een geslacht dat tot de familie van de Laurieren behoort. Het omvat een 60tal soorten van bladhoudende en bladverliezende bomen en struiken. Lindera Benzoin, Lindera Angustifolia en Lindera Obtusiloba zijn soorten die wij regelmatig in cultuur aantreffen. Lindera Aggregata, Lindera Erythrocarpa, Lindera Reflexa en Lindera Triloba worden soms aangeboden. In de plantentuin staan enkele mooie exemplaren van deze aromatische planten.

LINDERA ANGUSTIFOLIA
Lindera Angustifolia behoort tot het laurierengeslacht.Deze soort is een kleine brede heester van 2m hoog, met spectaculaire herfstkleur en met kleine purperzwarte vruchten. De bladeren blijven bij deze verdord aan de plant.

LINDERA BENZOIN
Lindera Benzoin is een bladverliezende soort met langwerpig eironde bladeren (10cm). De geelgroene stervormige bloempjes staan in trosjes. De vrouwelijke planten vormen roodbruine ronde vruchten die als alternatief voor Allspice (Jamaicapeper) gebruikt worden. De bladeren worden voor aromatische thee aangewend. De bladeren hebben een kampfergeur, en doen aan wierook (Styrax Benzoin) denken als ze verbrand worden.

LINDERA OBTUSILOBA
Lindera Obtusiloba heeft roodzwarte bessen die fel contrasteren met de gele herfstkleuren. Is minder aromatisch dan Lindera Benzoin.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Heesters