Jasminum (Jasmijn)

Jasmijnen zijn een geslacht van zo'n 200 soorten struiken of klimplanten. Jasminum Humile wordt bij ons als struik gekweekt. Het is een uit China afkomstige plant met stervormige gele bloempjes, die hier Italiaanse jasmijn genoemd wordt. De andere jasmijnen zijn meestal klimplanten.

JASMINUM BEESIANUM 
(=Roze Jasmijn) Jasminum Beesianum is een halfbladhoudende plant met tegenoverstaande lancetvormige bladeren. In mei tot juni bloeit hij met stervormige 1 cm grote bloemen, per 3 verenigd. De bloemen zijn karmijnroze en zeer geurend.

JASMINUM HUMILE
(=Italiaanse Jasmijn) Deze is een halfgroenblijvende plant met samengestelde bladeren (5 tot 12 blaadjes). De bloemen zijn 1 cm groot en citroengeel en staan in schermen van 5 tot 7 .

JASMINUM HUMILE 'REVOLUTUM'
(='Reevesii') Dit is een struik, met veervormige bladeren , met 5 tot 6 gealterneerd staande blaadjes van 4 tot 6 cm lang. In mei tot september schermen van 5 tot 7 kanariegele bloempjes.

JASMINUM NUDIFLORUM
Jasminum Nudiflorum of winterjasmijn is een bladverliezende klimplant met gele solitaire bloempjes, stervormig en felgeel. Deze bloeit van december tot maart. Wordt als muurbekleding of als bodembedekker gebruikt.

JASMINUM OFFICINALE
De Jasminum Officinale of witte jasmijn is een klimplant, met samengestelde bladeren (7 tot 9 blaadjes). Van juni tot september bloeit hij met 2 tot 3 cm grote stervormige zeer geurende witte bloempjes die in knop wat rozig zijn. Ze staan in eindstandige trossen van 5 tot 12 stuks. Ze groeit circa 2m per jaar. Tegen een beschutte muur planten. Niet te drastisch snoeien, verwijder de dode en oude takken. Niet te veel bemesten met stikstof.

JASMINUM GRANDIFLORUM :J.OFFICINALE AFFINE
(=Jasminum Officinale Affine/Spaanse Jasmijn) De Spaanse Jasmijn heeft grotere bloemen, die roze bewaasd zijn aan de buitenkant.

JASMINUM OFFICINALE 'ARGENTEOVARIEGATUM'
Deze Jasminum heeft witgerande bladeren.

JASMINUM OFFICINALE 'AUREOVARIEGATUM'
Deze Jasminum heeft geel gepanacheerde bladeren

JASMINUM X STEPHANENSE
Deze is een hybride van Beesianum en Officinale. Het is een krachtig groeiende klimplant die op beschutte plaatsen groen blijft. Geurende roze (1 tot 2cm) bloempjes per 4 tot 6 in eindstandige trossen in de zomer. Deze Jasminum is goed winterhard tot -15°C. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Heesters