Stachyurus

Plant Stachyurus tegen een achtergrond van wintergroene struiken, om de bloei te accentueren en om de bloesem wat te beschermen tegen strenge vorst en schrale oostelijke wind. Stachyurus verkiest een goed gedraineerde humeuze grond , lichtzuur, en vruchtbaar. Snoei is niet nodig. Na 30jaar is ze 2 m hoog en 3 m breed.

Assortiment

STACHYURUS
(=Staartaar) Op het einde van de winter verschijnen op Stachyurus klokvormige kleine bloempjes in trossen van 12 tot 20 aan de mooie roodachtig gekleurde overhangende twijgen. De bladeren zijn puntig ovaal, donkergroen en glanzend. De herfstkleuren zijn schitterend.

STACHYURUS CHINENSIS 'JOY FOREVER'
Stachyurus Chinensis 'Joy Forever' is een staartaar met groengele klokvormige bloemen. De stamper is langer dan de kroonbladeren. Jonge twijgen zijn grijsbruin. Trossen zijn 5 tot 8 cm lang en staan in tegenstelling tot Stachyurus Praecox wijder gespreid op de takjes (in plaats van hangend).

STACHYURUS PRAECOX VARIATIE LEUCOTRICHUS
Deze variatie van Stachyurus heeft een groter blad dan de Stachyurus Chinensis (8 tot 11cm) en bloeit met licht groengele bloemen. De stamper is korter dan de petalen. De vruchten zijn bolvormig, roodachtig geel en 1 cm groot.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Heesters