Serre

Wij bieden een uitgebreid gamma aan van ACD serres. ACD is een Belgische fabrikant, die de grootste en meest complete aanbod hobby-serres en serre-accessoires hebben. Op de website van ACD vindt u het aanbod dat wij te bieden hebben. 

Serres met een rechte wand
(Voor meer informatie: ACD - Serres met rechte wanden

ACD Prestige
Een knusse en stevige kwaliteitsserre, het perfecte instapmodel. Deze serre is ideaal, wanneer u start met moestuinieren. U kunt er tal van groenten, fruit en kruiden in kweken en planten. Dit kan vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar gebeuren. Het is immers een zeer stevige tuinserre, reeds aangeboden met een zelfdragende fundering in aluminium. ACD Prestige is de meest verkochte glazen serre. Een hobbyserre uit het gamma 'ACD Prestige' zorgt ervoor dat je als hobbytuinier toch als een professional kunt kweken. De serres zijn standaard uitgerust met 4 mm tuinbouwglas: het dak in gehamerd glas en de zij, voor- en achterkant in helder glas. Wijziging van deze glascombinatie is eventueel mogelijk tegen een meerprijs. Wie kwaliteit belangrijk vindt, kiest zeker voor deze sterke hobbyserres met alle professionele voordelen. Je krijgt gewoon meer serre voor minder geld. Denk er steeds aan: de serre wordt onvermijdelijk te klein. Koop daarom de serre niet te klein! Kweken in een serre is namelijk onbeperkt en de meeste mogelijkheden worden pas ontdekt nadat je de serre hebt aangekocht. 

Serre 'Kaskraker'
De ideale serre voor de kleine tuintjes. Deze kleine serre biedt een maximaal aan mogelijkheden voor het kweken van talrijke groenten, kruiden en vruchten. De grondoppervlakte wordt zo klein mogelijk gehouden, maar in de hoogte is dit één van de grootste kaskrakers. Het gebruiksgemak staat centraal. 

Serres met een schuine wand
(Voor meer info: ACD - Serres met schuine wanden)

Serres met schuine wanden bieden extra voordelen. Tuinbouwglas laat ongeveer 90% van de totale lichthoeveelheid door. Direct zonlicht moet het glas onder een hoek van 90° raken wil de maximale hoeveelheid binnenkomen. Als de hoek groter of kleiner is, zal er een deel worden teruggekaatst (reflectie). Gedurende de zomer is er voor de meeste planten meer dan genoeg licht, maar in de winter krijgen ze niet genoeg licht. Daarom is er veel onderzoek gedaan naar de beste serrevorm voor hobbyserres. Speciaal om meer licht door te laten zijn de hobby serres met schuine wanden geconstrueerd. De beste helling van de wand ten opzichte van het horizontale vlak is 78°. Het zonlicht in de winter bereikt bij ons de aarde onder een hoek van ongeveer 15°. Daarom staan de iets schuine wanden van de ACD Prestige min of meer loodrecht op de zonnestralen en laten dus een maximale hoeveelheid licht door. In de zomer is de hoek niet zo belangrijk, omdat de intensiteit van het zonlicht dan groter is. De serres van  ACD Prestige met schuine wanden zijn standaard uitgerust met 4 mm tuinbouwglas: het dak in gehamerd glas en de zij-, voor- en achterkant in helder glas. Wijziging van deze glascombinatie is mogelijk tegen een meerprijs.

Muurserre in glas
(Voor meer info - ACD Prestige muurserre in glas

Naast losstaande serres kun je ook kiezen voor een muurserre. De glazen muurserre uit het ACD Prestige-assortiment zorgt ervoor dat je jouw hobby met materiaal van een professional kunt uitvoeren. Een muurserre leunt vaak tegen de woning aan. Dat zorgt ervoor dat er misschien eenvoudiger leidingen voor verwarming, water en elektriciteit kunnen gelegd worden. Een muurmodel wordt het best geplaatst tegen een muur die een oost-west richting heeft.

Tunnelserres
(Voor meer info - ACD Tunnelserres)

Hobbytunnels
Tunnelserre voor de echte prof. Deze functionele en heel degelijke constructie bestaat uit een geraamte van gegalvaniseerde stalen buizen. De extra hoge nok meter biedt je een heel comfortabele kweekruimte. Het geheel wordt met behulp van folie aan de grond verankerd. 

Serrabris tunnelserres
Extra hoge tunnelserre Serrabris in groene plastic. Deze serre is uitzonderlijk hoog met héél rechte zijwanden voor een maximale benutting van het grondoppervlak.

Lage tunnels
Alle tunnels beschikken over bogen in gegalvaniseerd staal.

Superieure tunnelserres
Superieure tunnelserres in gewapende PVC . Deze tunnelserres zijn letterlijk het neusje van de zalm. De folie bestaat uit 300 micron gewapende folie (UV-bestendig).

Tomatenserres
(Voor meer info - ACD Tomatenserres

Deze tomatenserre zorgt ervoor dat je goedkoop en efficiënt kunt kweken. Het microklimaat binnen de serre garandeert perfecte resultaten voor jouw groenten en planten. Zo kan je in februari al genieten van heerlijke radijsjes. 

Kweekbakken
(Voor meer info - ACD Kweekbakken

Een koude bak die blinkt als een pareltje. Een kweekbak wordt vooral gebruikt om planten te beschutten tegen externe weersomstandigheden, terwijl de zijwanden het deksel toch het noodzakelijke licht doorlaten. Onze 'Diamond' kweekbak is een pareltje voor het oog, die over een uitstekende combinatie tussen lichtdoorlaatbaarheid en bescherming beschikt. 

Miniserres
(Voor meer info - ACD Miniserres)

Een kleine serre heeft het voordeel dat je heel gemakkelijk op een kleine oppervlakte enkele planten kan kweken en overwinteren. Zo zijn de planten beschermd tegen het gure winterweer.

Groeilampen voor plantengroei

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Artikelaanbod