Valentijn (14 februari)

Valentijn

Valentijn (14 februari) is de dag dat je je geliefde eens extra kunt verwennen met het geschenk bij uitstek: een bos bloemen. Valentijnsdag is op de kalender de eerste belangrijke feestdag van het nieuwe jaar. Het is de gewoonte dat geliefden elkaar op deze dag een een kleine attentie geven. Het geschenk bij uitstek zijn bloemen: een boeket, een hartvormig plantje, een roos, een orchidee.

Sint-Valentijn is de patroon van de jonge liefde en verjongde liefde, genegenheid en vriendschap. Het zijn dus dus niet alleen jongeren die met Valentijn onze bloemenzaak binnenstappen, maar ook vele ouderen, die met een bloemetje hun blijvende, maar toch ook een beetje een nieuwe liefde voor hun partner willen uitdrukken.

Voor de liefhebbers even wat achtergrond bij dit liefdesfeest. De geschiedenis van Valentijn gaat terug tot de Romeinse periode. Toen trokken de mannen op het wijdingsfeest van de godin Juno uit een grote vaas een briefje met de naam van een vrouw die zij een jaar lang zouden liefhebben. De uitverkorene werd toen al overladen met attenties, waaronder bloemen. Deze liefdesloterij heeft zeer lang stand gehouden, maar werd in de loop der jaren wel anders ingevuld. De naam Valentijn komt maar op de proppen in de veertiende eeuw. Het is de naamdag van de heilige Valentinus, die veel bloemen meekreeg op zijn graf. Sindsdien zijn Valentijn en bloemen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloemen voor de feestdagen