Oude Waardevolle Rassen

Producten voor Oude Waardevolle Rassen

 • Vlezembeek Peer

  Vlezembeek Peer

  De peer Vlesembeek is een 200 jaar oude variëteit die door Groendekor opnieuw op grote schaal gekweekt wordt. Wij verkopen die peer voor een goed doel: de therapeutische tuin van het verzorgingscentrum Inkendaal. De peer werd in 1815 voor het eerst in de cataloog van de Brusselse fruitkweker prof. Jean Baptiste Van Mons vermeld. Zij was waarschijnlijk afkomstig uit de boomgaarden van de familie Robijns de Scheidauer die het kasteel Inkendaal bezat, en tevens buur was in Brussel van Van Mons die een apotheek had op de Wolvengracht. De peer is superieur van smaak. Het witte vruchtvlees is smeltend, zeer zoet en sappig. De vorm van de peer is middelgroot. De bladeren zijn blinkend donkergroen en hebben een zeer mooie herfstkleur. De Vlesembeek bomen spreiden de kroon die perfect het Pajottenlands landschap accentueert.

 • Williams Bon Crétien

  Williams Bon Crétien is een eeuwenoude (1779), zeer lekkere grote peer, zeer fijn, smeltend en zeer aromatisch. De peer rijpt in september. De vrucht is mooi goudgeel. Het is een vruchtbare boom, die middelmatig van omvang blijft. Williams Bon Crétien staat algemeen bekend voor 'Poire William' jenever. Indien de peer groen wordt geplukt, is hij goed bewaarbaar.

 • Durondeau

  (=Poire de Tongres) Deze peer is een oude (1811) grote, halfsmeltende sappige bruinrode peer, zuurzoet rins en aangenaam geparfumeerd. De peren rijpen tussen oktober en november. De peren kunnen bewaard worden tot het einde van het jaar. Het is een dessertpeer, maar ook een goede stoofpeer. De boom is een kleine hoogstam met dunne openvallende en afhangende twijgen. Het is gedeeltelijk zelffertiel.

 • Dubbele Flip

  (=Beurré de Mérode) Het is een lekkere, grote goede smeltende, zeer sappige, aromatische, dikpeervormige groene peer. De peer heeft lichtzuur, korrelig vruchtvlees. De peer rijpt in september en kan als stoofpeer worden gebruikt. De peer heeft een rustieke, groeikrachtige hoge boom waarvan de afhangende vruchttakken het vruchtbaarst zijn.

 • Président Drouard

  Het is een zeer grote sappige, halfsmeltende, lekkere peer, die rijpt tussen december en februari. De boom van de peer heeft een regelmatig hoge opbrengst.

 • Comtesse De Paris

  Comtesse de Paris is een rustiek, gezond ras. Het zijn lekkere middelmatig dikke, fijne sappige peervormige groene vruchten met een lange steel. De boom is zeer vruchtbaar en moet laat geplukt worden. De peren bewaren goed.

 • Jeanne D'Arc

  De peer rijpt van november tot december. De vrucht is mooi groen/helgeel met een roodbruine zonnekant. De peer heeft een dikke, zeer lekker Doyenné-smaak. Het vraagt een warme standplaats. De boom groeit tot 3 m.

 • Précoce De Trévoux

  Het is een zeer lekkere middelmatig grote geelbruine peer, met een aangenaam aroma. Er is sprake van neiging tot parhenocarpie, dat wil zeggen dat de vrucht zich kan ontwikkelen zonder dat er zich een bevruchting heeft plaatsgevonden. Het is een grote gezonde boom, met een peer die rijpt in augustus.

 • Brusselse Dame

  Het is een bruine peer die rijpt tussen augustus en september. 

 • Beurré Superfin

  Het is een uitzonderlijk lekkere, grote, smeltende peer, die rijpt tussen september en oktober.

 • André Deportes

  Lekkere zomerpeer met middelmatig grote vrucht, smeltend. De boom is zeer vruchtbaar. In juli en augustus rijpen de peren.

 • De Curé

  (= Pastoorspeer) Tamelijk grote langgerokken geelgroene peer, matig zoet. De boom is geschikt voor alle bodems. Het is een zeer groeikrachtige rustieke boomgaardvariëteit. De peer rijpt tussen december en januari. 

 • Saint Rémy

  Dikke stompe groene peer met zeer hard wit vlees. De peer kan lang worden bewaard. Het is de stoofpeer bij uitstek. Het is een rustieke boom, snelgroeiend, te planten op een tegenwind beschutte plaats omdat de zeer lange twijgen die deze boom vormt windgevoelig zijn.

 • Jules D'Airoles

  Peervormige groene vrucht met rode blos. De peer is middelmatig dik, smeltend, zeer aromatisch, zeer sappig en zoet. De peren worden laat geplukt. Het is een groeikrachtige, vruchtbare boom.

 • Williams Duchess

  (=Pitmaston/Duchesse d'Angoulème) Zeer grote, dikke vrucht. Smeltend, boterachtig en uitzonderlijk sappig en aromatische peer. De peer is rijp in oktober. Het is een ziekteresistente en groeikrachtige grote boom.

 • Général Leclerc

  Grote, groene peer van zeer goede kwaliteit. Het is een vruchtbare zaailing van Doyenné du Comice. De peer is rijp tussen oktober en november. 

 • Beurré De Naghin

  Zeer grote smeltende peer. De peer vraagt een warme standplaats, met een voedselrijke bodem. Het is een zeer lekkere peer die rijpt tussen maart en april. 

 • Clapp's favourite

  Grote groen/citroengele dessertpeer met lichtrode blos. Fijn smeltend, zoet. Friszuur aroma. De peer heeft een korte houdbaarheid, het is een typische zomerpeer. De peer is gevoelig voor buikrot. De peer rijpt in augustus. De boom van de peer is een gezonde weideboom die steil opgroeit, later is de kroon openvallend.

 • Calebasse Bosc

  (=Beurré d'Apremont) Het is een tamelijk grote lange flesvormige bruinrode peer, met fijn, vast, sappig en zeer zoet vlees. De peer is van zeer goede kwaliteit en rijpt tussen oktober en november. De perenboom verkiest een zonnige standplaats.

 • Triomphe De Vienne

  Het is een lekkere bronsgroene lange stompkegelvormige peer met zeer fijn, sappig smeltend bruinoranje vlees met een goed aroma. De zomerpeer rijpt tussen september en oktober, en kan maar kort bewaart worden. Het is een goede dessert- en stoofpeer. De perenboom is zeer vruchtbaar en groeikrachtig. De perenboom heeft een opgerichte groeiwijze met korte vruchttakken.

 • Josephine De Malines

  Het is de koningin der winterperen. Het is een zeer lekkere peer. De peer rijpt tussen december en april. Het is een middelmatige, grijsgroene peer met roos, sappig en zoet vlees. De perenboom is een zeer goede groeier en verdraagt geen korte snoei. 

 • Winterkeizerin

  Het is een grote Clapp's achtige, lange groene peer met rode blos. De peer rijpt in september. De smaak van de peer is van tweede kwaliteit. Het is een zeer groeikrachtige perenboom. Het is een zomerpeer die niet bewaart, ondanks de naam.

 • Beurré Diel

  (= Beurré Magnifique) Het is een zeer grote, smeltende geelgroene peer. Het is een peer die rijpt tussen november en januari. De perenboom is zeer vruchtbaar. Triploïd.

 • Seigneur Esperen

  (=Belle) Het is een lucratieve perenboom. De peer rijpt tussen september en oktober. Het is een grote zeer zoete smeltende en sappige peer met een uitstekend aroma.

 • Bruine Kriekpeer

  Het is een middelmatig, grote peer, met boterachtig vlees. De peer rijpt in juli. De perenboom is zeer rijkdragend, en heeft neiging tot parthenocarpie. Parthenocarpie betekent dat de vrucht zich ontwikkeld zonder dat er een bevruchting plaatsvond. De peer is minder goed te bewaren maar veelzijdig te gebruiken. Het is een gezonde rustieke boom.

 • Beurré D'Hardenpont

  (=Beurré d'Arenberg) Het is een zeer lekkere grote saprijke peer. De peer rijpt tussen december en januari. Het is een smeltend, buikige vrucht. De perenboom verkiest een zonnige standplaats.

 • Passe Crassane

  Het is een middelmatig grote, smeltende, sappige, ronde bruingroene peer. De perenboom heeft een zwakke groei, maar is zeer vruchtbaar. De peer rijpt tussen november en februari. De boom vraagt een goede warme bodem. Vraagt goede warme bodem.

 • Bergamotte Esperen

  Het is een middelmatig grote tolvormige vrucht. Het is een fijne, smeltende, zoete peer met een aangenaam aroma. De peer rijpt tussen december en april. De perenboom heeft een kleine kruin en vraagt een warme standplaats.

 • Witte Kriekpeer

  Het is een groene vrucht. De peer rijpt in augustus. Het is een zeer rustieke boomgaardvariëteit.

 • Ananas De Courtrai

  Het is een grote, dikke goudgele peer die rijpt in september. Het is een gezonde rustieke boom.

 • Jefkespeer

  Het is een klein-middelgroot, bruin, sappige en zoete peer. Het is een regelmatig vruchtbare gezonde soort. Het is een lekker peertje, welbekend in het Pajottenland.

 • Le Lectier

  Het is een grote goudgele peer, met wit fijn smeltend zoet vlees, zeer aromatisch. De peer rijpt tussen november en januari. De perenboom is groeikrachtig, vruchtbaar en weinig schurftgevoelig.

 • Soldat Laboureur

  (=Blumenbachs Butterbirne) Het is een middelgrote, halfsmeltende peer die rijpt tussen oktober en november. Het is een eerste kwaliteitspeer die traag rijpt. De vruchten hebben neiging tot parthenocarpie.

 • Duchesse De Brabant

  Duchesse De Brabant

  Duchesse de Brabant is genoemd naar de Hertogin van Brabant, Maria van Oostenrijk die in 1853 trouwde met Leopold II. Het is een zeer smakelijke, sappige en zoete peer. De vrucht is peervormig, middelgroot, wit vlees, zeer goed aroma en is aangenaam zoet-zuur. De peer is rijp in oktober.