Moderne en Courante Rassen

Producten voor Moderne en Courante Rassen

 • Cascade Peer

  Het is een wrangzoete rode peer met zacht vruchtvlees. De peer is sappig. Het is een vroegrijpe peer die rijpt tussen eind augustus en begin september.

 • Sweet Sensation Peer

  Het is een mooie rode peer, die lijkt op Doyenne van vorm en smaak. 

 • Concorde

  Het is een lange grote groene peer met zoet en sappig vlees, en een aangenaam aroma. De perenboom is buitengewoon vruchtbaar. De peer rijpt tussen oktober en november. 

 • Bonne Louise D'Avranches

  Het is een tamelijk, grote, groenrode kegelvormige peer, goudgeel verkleurend, zeer sappig, smeltend en zoet. De peer rijpt tussen september en oktober. De perenboom is zeer vruchtbaar, matig groeiend en mag niet te laat worden geplukt wegens buikziekte. Het is een rustieke boom die opgericht groeit met breed openvallende takken. De perenboom maakt kort vruchthout.

 • Doyenné Du Comuce

  Het is een zeer lekkere, grote, fijne, smeltende en sappige peer met een aangenaam aroma. De peer rijpt tussen oktober en november. De perenboom heeft neiging tot autofertiliteit. Het is een vruchtbare boom. Ideale bestuiver voor o.a. 'Conference'. De perenboom kan wat te zwaar beladen zijn als hoogstam.

 • Beurré Hardy

  Het is een zeer lekkere tamelijk grote stompe, bruingroene peer. De peer heeft een fijn, smeltend, aromatisch, zoetzure smaak. De peer rijpt tussen oktober en november. De vrucht heeft neiging tot parthenocarpie. Het is een typische herfstpeer met goede kwaliteit. Het is een grote, steilgroeiende boom die weinig vertakt is. 

 • Conference

  Het is een lange grote groene aromatische peer, met zoet, sappig, zalmkleurig vruchtvlees. De peer rijpt tussen september en november. De perenboom is buitengewoon vruchtbaar (deels zelfvruchtbaar). Het is een lekkere dessertpeer, zeer lekker wanneer ze rijp geplukt is. Conference heeft vaak zaadloze vruchten. De perenboom heeft een opgaande steile groei (3m). Eenjarig hout. De perenboom moet niet teveel worden ingesnoeid. De peer moet koel worden bewaard om buikziekte te voorkomen. De productie begint vroeg en de vruchtbaarheid is zeer hoog. Goed stuifmeel.

 • Fertilia Delbard

  Het is een flesvormige geelgroene peer met vast, sappig en zeer fris vlees met fruitige aroma. Zeer ziekteresistent. Een goede bestuiver is 'Doyenné'. Het is een zeer vroege peer die rijpt tussen oktober en november. Het is een vruchtbare boom.

 • Péradel

  Het is een bronskleurige peer op gele grond. De peer is tolvormig met fijn smeltend en zeer geparfumeerd vruchtvlees. Het is een herfst en bewaarpeer (tot januari) met een aangename smaak. De peer rijpt tussen november en januari. De perenboom is zeer regelmatig en zeer vruchtbaar. De beste bestuivers zijn 'Williams' en 'Doyenné'.

 • Verdi

  Deze peer is de 'Mijn Favoriete Peer'-overwinnaar in smaakpanels en blind proeven bij een jeugdig publiek, voor de excellente smakelijke rassen Concorde en Beurré Superfin. De peer rijpt tussen augustus en september. Het is een nieuwe zeer lekkere bewaarpeer die ontstaan is uit een kruising van Bonne Louise d'Avranches en Doyenné du Comice (1994), met een duidelijk betere smaak en vruchtgrootte. Het is een tamelijk grote peer, groen met blos, regelmatige slanke peervorm. De smaak van de peer is zeer sappig, fijnvezelig, aromatisch, zoet en iets zuur. Enigzins zelfbestuivend. Deze peer wordt best op tussenstam Doyenné geënt.

 • Beurré Alexander Lucas

  Het is een lekkere grote grauwgroene peer, sappig, smeltend en zoetzuur. De peer rijpt tussen november en december. De perenboom is zeer productief. Triploïd. Het is een rustieke boomgaardvariëteit (sterk groeiend en gezond).

 • Super Comice Delbard

  Het is een echte peervormige vrucht, met aromatisch vruchtvlees. De smaak is zeer aangenaam, zoet en kruidig. De peren rijpen tussen oktober en november. De perenboom is vroeg vruchtbaar. Een goede bestuiver is 'Beurré Hardy'.

 • Légipont

  (=Fondante de Charneux) Het is een peer die rijpt in oktober. Het is een middelmatig dikke groengele peer. De peer is fijn, zeer smeltend en sappig. De vrucht heeft neiging tot parhenocarpie. Het is een sterkgroeiende rustieke boom, met een pyramidale kruin (4m).

 • Olivier De Serres

  Het is een middelmatig grote ronde peer. Fijn smeltend, sappig en zeer zoet, met een aangenaam aroma. De peer rijpt tussen januari en februari.