Amelanchier

Amelanchier is een witbloeiende heester die in de zomer lekkere besjes geeft. Amelanchier, wordt ook wel eens krenteboompje of rotsmispel genoemd. Identificatie van de verschillende Amelanchiers is zeer moeilijk. Er is weinig verschil tussen Amelanchier Canadensis, Amelanchier Lamarckii, Amelanchier Laevis , Amelanchier X Grandiflora en Amelanchier Arborea. Het geslacht bestaat uit zo'n 25 soorten die afkomstig zijn uit Europa, Azië en Noord Amerika.

• Amelanchier Arborea 'Robin Hill' is een solide variëteit met bijna rode bloemknoppen, die roos bloeien en als het warm is wit uitbloeien. Bloei in april, vormt kleine weinig sappige blauwzwarte besjes.
• Amelanchier Canadensis groeit zeer recht, bijna kolomvormig. De uitlopende bladeren zijn roodbruin van kleur en de herfstkleuren zijn tinten van geel en scharlaken. Zeer resistent.
• Amelanchier x 'Ballerina' heeft onbekende ouders. De groei is struikvormig. Ballerina heeft mooie zwarte vruchten, sappig en heerlijk van smaak. Zeer bloeirijk. Mooie witte bloemen in hangende trossen verenigd. Grote getande donkergroene bladeren (8-12cm) verkleuren in de herfst tot een zeer mooi scharlaken
• ...

Bekijk meer productgroepen in de categorie Heesters