Help de vogels in de natuur!

Niets zo leuk als door het raam staren om onze gevleugelde vrienden te bewonderen. Tijdens de winter hebben vogels hulp nodig van de tuinliefhebbers. Door de korte dagen hebben ze onvoldoende tijd om voedsel te zoeken.  Insecten, bessen en zaden zijn tevens ook moeilijker te vinden tijdens deze koudere periode. Dit net op het moment dat de dieren door de koude veel energie nodig hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

Tips om vogels te voederen

  • Voedertafels, vetbollen, ... maken het leven makkelijker voor de vogels en dragen bij aan hun overlevingskansen in strenge winters. Niet alle vogels eten op eenzelfde plaats, de ene eet liever op een voedertafel, de andere op een beschutte plek op de grond. Zorg daarom voor verschillende voederplaatsen. 
  • Plaats het voer op een plek waar katten en ongedierte niet bij kunnen.
  • Voeder met mate, maar vooral wanneer het vriest. 
  • Voeder evenals op diverse tijdstippen. Voornamelijk na een koude nacht is er nood aan een stevig ontbijt voor de vogels. Voeder best 's morgens en tegen het einde van de middag, zodat ze met een volle buik er weer tegenaan kunnen voor de nacht. 

Voeding voor vrije natuurvogels zorgt er door u voor dat vogels de strenge winter of warme zomer zorgeloos doorkomen. Een uitgebreid gamma aan accessoires zoals nestkastjes, mezenbollen, voedersilo's, en andere, zorgen verder voor de perfecte verdeelomstandigheden. Dorst lessen van vogels in de winter

Dorst lessen van vogels in de winter

Bied na een vorstnacht, ook wat water aan in een drinkschaal. (Voeg geen zout toe, vogels kunnen zout moeilijk afbreken) Span evenals een gaasje over het schaaltje water, zodanig dat de vogels er niet in kunnen baden, anders kunnen hun vleugels bevriezen.