Belgian Mum

Belgian Mum

Nieuw in ons assortiment "Belgian Mums"!

Belgian Mums is een stijlvol kwaliteitslabel van chrysanten. De Belgian Mums staan bol van goesting en goed humeur. Ze voegen dat tikkeltje extra cachet toe aan je interieur, vensterbank, tuin en/of terras. Mum komt eigenlijk van het woord ‘chrysanthemum’ en verwijst naar de Belgische roots van het moederbedrijf Gediflora uit West-Vlaamse aarde. 

Hoe moet je chrysanten verzorgen? 

De kleurrijke chrysanten zijn makkelijk te verzorgen en te verkrijgen in verschillende maten en een eindeloos kleurenpallet. Koop je Mum begin September en je gaat een schitterende nazomer tegemoet. De bloeiperiode van de meeste Mums start in September. Hoe vlugger je de bloem aankoopt, hoe langer je kan genieten van een kleurrijk terras of interieur. De ideale manier om de zomer met een paar weken te verlengen.

  • Een Mum (Chrysant) is een echte zonneklopper en vraagt veel zon. Zet je Mum in een ruimte met voldoende licht of dichtbij een raam of buiten in de zon.
  • Een Mum is niet veeleisend en kan de droogte goed verdragen, zonder dat de kluit compleet uitdroogt. Een Mum plant verdraagt geen natte voeten, dus doseer! Laat het water nooit staan onderaan in de pot.
  • Extra bemesten hoeft niet. Een Mum plant is voorzien van voldoende Mum power. Er is nog voldoende reservevoeding aanwezig om de plant lang te laten bloeien.
  • Mums houden net als jou niet van wind en regen. Zoek buiten een wat beschutte standplaats met voldoende zon. Bij vriesweer laat je je Mum plant best even binnen logeren.
  • Wil jij je Mum bewaren? Knip dan de uitgebloeide takken weg tot net boven de pot. Geef dan een tijdje slechts heel af en toe wat water. Nieuwe Mum scheuten zullen zich vormen = de basis voor nieuw Mum leven. We raden je aan je plant te verpotten. Verwijder gerust een deel van de oude wortels. Vul aan met verse potgrond. Na het uitlopen van de scheuten giet je best aan met bemest water. Top de nieuwe scheuten regelmatig zodat voldoende vertakking ontstaat.

Mum Beer

Belgian Mums heeft ook een eigen chrysantenbiertje: Belgian Mum N°1. Het is een bier gewonnen uit natuurlijke producten en grondstoffen: zuiver water, hop, biergist, mout én een delicaat extract geraffineerd uit chrysantenbloemblaadjes. Hiervoor worden er specifieke planten met de grootste zorg en selectie geteeld. Van de mooie bloeirijpe bloemen worden de bloemblaadjes geoogst en gedroogd. Op basis van dit gedroogd mengsel wordt er vervolgens een uniek extract gewonnen. Dit plantenextract geeft de unieke smaakaan ons Mum beer. Belgian Mum N°1 is een rijk amberkleurig. Het is ongefilterd, wat zorgt voor een troebelheid in het glas. (bij overmatig drinken van dit bier, zet deze troebelheid zich mogelijks ook wat door in je hoofd ). Het bier  heeft een hergisting op fles, waardoor het een rijk alcoholpercentage heeft van 6.5%. De houdbaarheid is ca. 2 jaar. Belangrijk is ons biertje rechtop te bewaren, niet schudden voor het openen, te serveren op 6°C en er vooral heerlijk van te geniet

Belgian Mum N°1 wordt met veel vakmanschap en geduld in een regionale, artisanale brouwerij gebrouwen. Het is dus een op en top typisch Belgisch streekbiertje!

Bron: Belgian Mum