Cactus kopen

Heeft u er wel eens aan gedacht om een cactus te kopen? De ene cactus is de andere niet. Er bestaan tientallen, zo niet honderden cactussoorten en elke cactus is weer bijzonder op zijn eigen manier. Zo zijn er cactussen met felle kleuren, cactussen met bijzondere vormen, cactussen met scherpe stekels en cactussen met prachtige bloemen. Cactussen zijn bovendien te verkrijgen in alle maten, een klein plantje voor op uw nachtkastje, tot een grote plant voor in de woonkamer. Bent u op zoek naar een mooie cactus in Brussel en omgeving? In Tuincentrum Groendekor in Sint-Pieters-Leeuw verkopen wij vele soorten cactussen? De kans is dan ook groot dat u een cactus vindt die bij uw wensen aansluit. Bent u benieuwd naar wat een cactus allemaal te bieden heeft? Dat vertellen wij u graag.

Waarom een cactus kopen?Cactussen en vetplanten kopen bij Groendekor

Een cactus kopen is een goed idee voor ieder huishouden. Het is namelijk een van de meest gemakkelijke kamerplanten in het onderhoud. De cactus is een zeer sterke plant die veel kan hebben. Hitte, droogte, het is allemaal geen probleem voor de cactus. De cactus zal het niet snel begeven. Een cactus kopen betekent dus dat u lang plezier zal hebben van uw plant. Maar er zijn nog meer voordelen aan de cactus. De cactus heeft namelijk ook een zeer decoratieve uitstraling. Momenteel is het heel hip om met meerdere cactussen een stoere look te geven aan uw interieur. Het is heel eenvoudig om zo’n effect te creëren. Zet bijvoorbeeld meerdere soorten cactussen in een groepje bij elkaar. Door hoogteverschil aan te brengen, maakt u een speels geheel van uw cactusplanten.

Uw cactus verzorgen

De cactus is eenvoudig in onderhoud, maar dat betekent niet dat u de cactus helemaal geen aandacht hoeft te geven. De cactus houdt van een warme omgeving en van daglicht. Zet de cactus daarom bijvoorbeeld in de vensterbank. Cactussen kunnen goed tegen droge omgevingen en hebben er geen problemen mee om zo nu en dan in de felle zon te staan. Daarnaast heeft de cactus zo nu en dan wat water nodig, maar geef de cactus vooral niet te veel water. In de winterperiode hebben de meeste cactussen helemaal geen water nodig. In de zomerperiode is het vaak voldoende om de cactus één keer per maand water te geven. Na het geven van water, kunt u de grond weer volledig uit laten drogen. In de zomer kan de cactus bovendien wel wat cactusvoeding gebruiken. Deze voeding kunt u kopen in ons Tuincentrum Groendekor, gelegen vlakbij Brussel. Wilt u een cactus kopen, maar weet u nog niet wat voor cactus in uw interieur past? Lees dan verder over onze cactussoorten.

De cactussoorten van Groendekor

Bij ons tuincentrum in Sint-Pieters-Leeuw verkopen wij vele soorten cactussen. Al deze cactussoorten hebben bijzondere uiterlijke kenmerken:

  • De maancactus is een kleine en kleurrijke cactus. Ze zijn verkrijgbaar in geel, oranje, rood en roze en hebben soms zelfs meerdere kleuren. Deze cactus is zeer leuk om cadeau te doen en staat mooi in een sierpotje.
  • De parodia is eveneens een relatief kleine cactus. Deze groene cactus is meestal bolvormig en staat vaak in bloei. In bloei verschijnen er prachtige bloemen. Afhankelijk van de cactus kunnen deze bloemen oranje, geel, rood of roze zijn.
  • De bolcactus is, zoals de naam al doet vermoeden, een bolvormige cactus. Door de vorm kan deze cactus goed water vasthouden. De bol is bezet met zeer scherpe doorns en stekels. Een bekende bolcactus is de Echinocactus Grusonii. Wilt u zo’n bolcactus kopen? Wij hebben meestal voldoende bolcactussen in ons tuincentrum staan.
  • De schijfcactus is een grotere cactussoort. De cactus bestaat uit groene schijven, welke zijn bezet met harige en scherpe stekels. Wanneer de schijfcactus in bloei staat, verschijnen er mooie gele bloemen, gevolgd door paarsrode vruchten. Wilt u een schijfcactus kopen? Bezoek dan ons tuincentrum Groendekor in Sint-Pieters-Leeuw.

Cactus kopen in Brussel, Anderlecht en omgeving

Misschien denkt u dat een cactus een dure aankoop is. Dat hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Wij verkopen namelijk cactussen in alle prijsklassen. Een kleine cactus kopen kan al vanaf €5,00. Natuurlijk verkopen wij ook duurdere cactussen in ons tuincentrum. De prijs is afhankelijk van de cactussoort en de grootte van de cactus. Maar ook voor een goedkope cactus kunt u goed terecht bij ons tuincentrum, gelegen nabij Brussel.

Bezoek Tuincentrum Groendekor

Wilt u meer weten over onze cactussen of over de verzorging? Dan verwelkomen wij u graag in ons tuincentrum in Sint-Pieters-Leeuw. Ons tuincentrum ligt nabij Anderlecht en Brussel en is daarmee eenvoudig te bereiken. U koopt bij ons nog veel meer moois om iets bijzonders van uw woonkamer te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kruidentuin voor binnen? Onze medewerkers adviseren u graag. Zien wij u snel?