Nieuws

Maak de tuin herfstklaar

Inmiddels is algemeen bekend dat het niet handig is om uw tuin voor de winter geheel aan te harken en spic en span te maken, zodat kleine dieren en insecten tijdens de koude, donkere maanden nog voldoende beschutting en voedsel kunnen vinden. Bovendien zorgen uitgebloeide bloemhoofden en goudgeel verkleurde siergrassen in de herfst en winter voor een mooi plaatje, en beschermen verdorde bloemen nieuwe, jonge knoppen tegen vorst, zoals bij een groot aantal hortensia’s.

Lees meer...

Vanaf 26 september zijn voor particulieren enkel nog herbiciden toegelaten waarvan de actieve stof ofwel van natuurlijke oorsprong is, of identiek synthetisch is nagemaakt. Wat blijft er dus over, pelargonzuur, enz... dit zijn totaalherbiciden. Alle andere totaalherbiciden werden verboden op 6 oktober. 

De selectieve herbicidedn (voor het gazon, tegen de netels en distels, bramen en kattestaarten) zullen verboden worden voor de inkoop vanaf 31 december 2018. Ze mogen nog gebruikt worden tot 31 december 2019. Producten zoals Mutani, Gazonnet en dergelijke zal u in de winkel nog vinden tot 31 december 2018 of tot einde voorraad. In tegenstelling tot de totaalherbiciden zijn hier geen alternatieve producten voor handen. 

Lees meer...
Gezien in de folder: Heerlijke herfst

Het is bijna zover, de herfst is in aantocht! Met een plaid en een vuurkorf kun je nog lekker lang genieten van je tuin. Heerlijk warm en knus op de veranda!

Lees meer...
Gezien in de folder: Groen met glans

In dit woonthema staat groen centraal! De kleur groen maar zeker ook het groen van robuuste kamerplanten. De combinatie van stoere materialen en een toevoeging van messing, maken dit woonthema tot een ware hit.

Lees meer...
Gezien in de folder: Wonderlijke winter

Dit woonthema is fris en luchtig door het gebruik van wittinten, warme grijstinten en koele blauwe kleuren. Het gebruik van natuurlijke materialen benadrukt het winterse stilleven.

Lees meer...
15x Tuintips voor oktober

Er kunnen nog mooie nazomerdagen komen, maar het kan ook flink gaan stormen en regenen. Maak optimaal gebruik van een aangename herfstdag door een flinke boswandeling te maken en een paar van onderstaande tuinklussen en -klusjes te doen. Nog even lekker in de frisse lucht gezond en goed bezig zijn!

Lees meer...
Vuurdoorn: Tuinplant van de maand oktober

De vuurdoorn (wetenschappelijke naam: Pyracantha) is een struik met vlammende bessen in het najaar en groene blaadjes in de winter en het vroege voorjaar. In mei en juni bloeit de plant met heel veel crèmekleurige bloemen, zodat de struik jaarrond schoonheid in de tuin biedt. De vuurdoorn groeit graag tegen een muur of een rekje en is ook geschikt als haagplant. Het is een spectaculaire blikvanger die een hele muur kan laten gloeien met de kleur van de bessen. 

Lees meer...
Groene dierenvrienden: Woonplanten van oktober

Speciaal voor baasjes van honden, katten, konijnen en vogels die wel eens een groen blaadje lusten hebben we vijf diervriendelijke planten geselecteerd voor oktober. Chlorophytum (graslelie), Cyperus (parapluplant), Hordeum (kattengras), Beaucarnea (olifantenpoot) of Bambusa (bamboe) zijn allemaal mooi om te zien - ook voor wie geen huisdieren heeft - en veilig voor viervoeters en vogels. 

Lees meer...
Waarom is kalk belangrijk voor uw gazon?

Het is belangrijk om elk jaar na te gaan of u kalk moet strooien op u gazon. De grond van uw gazon verzuurt met de tijd. Wanneer uw gazon een onaangepaste zuurtegraad heeft zal enerzijds de bodemstructuur verslechteren , met een verminderde grasgroei tot gevolg, en anderzijds zullen de planten het moeilijker krijgen om voldoende voedingstoffen op te nemen. 

Lees meer...
Top 5 herfstbloeiers voor balkon en terras

De herfst is duidelijk ingetreden. Bomen verliezen hun blad, de wind voelt guur en het is steeds vroeger donker. Tijd om balkon en terras op te fleuren! Er zijn in ons tuincentrum volop kleurrijke najaarsbloeiers in pot verkrijgbaar waar u nog maanden lang van kunt genieten.

Lees meer...