Nieuws

Tuinieren op kleigrond

Het aanleggen en onderhouden van een mooie tuin valt of staat met de basis. Wanneer je wilt dat je planten, struiken, maar bijvoorbeeld ook bollen en (kleine) bomen, optimaal floreren houd je rekening met de standplaats (zon, halfschaduw, schaduw), maar ook met de grondsoort in je tuin. Wat nu als je kleigrond hebt?

Lees meer...
Pioenrozen in huis en tuin

De hele wereld was in de ban van het sprookjeshuwelijk van prins Harry en Meghan Markle in Windsor. Niet alleen haar jurk (van Givenchy) was schitterend, wij waren vooral ook onder de indruk van de weelderige bloemdecoraties. Hierin speelden alleen maar witte rozen, pioenrozen en vingerhoedskruid de hoofdrol; de lievelingsbloemen van wijlen prinses Diana. De pioenroos is dan ook een bloem van koninklijke allure. In mei en juni bloeien ze volop en zijn ze een aanwinst voor iedere tuin en elke vaas.

Lees meer...
Onkruid milieuvriendelijk bestrijden

De stof glysofaat mag vanaf heden niet meer verkocht worden aan particulieren in België. Deze stof komt veel voor in bestrijdingsmiddelen voor onkruid en is schadelijk voor het milieu. Hoe kunt u dan nu toch onkruid bestrijden op een milieuvriendelijk manier?

Lees meer...
Tuincadeaus voor Vaderdag

Op zondag 10 juni viert België Fête des Pères, op zondag 17 juni is het in Nederland Vaderdag. Sokken, stropdassen en aftershave heeft hij vast al genoeg. Maak hem eens blij met een handig of leuk product voor het betere buitenleven, of hij nu groene vingers heeft of niet. Je slaagt gegarandeerd in ons tuincentrum in Sint-Pieters-Leeuw.

Lees meer...
Tuintips juni

Juni is de maand waarin de rozen volop bloeien. Ook talloze andere planten en struiken overladen ons met hun volle bladeren, mooie kleuren en zoete geuren. Neem vooral de tijd ervan te genieten, en steek af en toe – op een niet al te hete dag of zwoele avond – de handen uit de mouwen voor deze tuinklusjes...

Lees meer...
Gezien in de folder: Pluktuin

Schik je eigen boeket

Een eigen pluktuin waar je iedere week een prachtig boeket bloemen uithaalt, dat klinkt toch als een droomtuin? Deze planten helpen je je droom te verwezenlijken. Houd je bloemenschaar maar paraat!

Lees meer...
Gezien in de folder: Jungletuin

Exotische looks

Hoe drukker we in ons dagelijks leven zijn, hoe groter het verlangen naar de natuur. Met planten met grote bladeren en exotische looks haal je de natuur eenvoudig naar je toe. Hiermee maak je zelfs van je eigen tuin een echte jungletuin.

Lees meer...
Gezien in de folder: Mannahaves

Maak papa blij!

Het is bijna Vaderdag! Daarom hebben we hier speciaal voor papa een prachtige selectie van de leukste, mooiste, groenste en nuttigste vaderdagcadeau’s. Bekijk onze top 10.

 

Lees meer...
Pas nu op voor de vlinders van de buxusmot! Enkele oplossingen...

Buxus wordt momenteel opnieuw geplaagd door de vlinders van de buxusmot-rups.  De buxusmot is een toenemend probleem in onze contreien. Vele buxusplanten vallen ten prooi aan de rupsen van deze veelvraat. De buxusplanten worden op 1 week tijd kaalgevreten. Voorkom dat er nieuwe rupsen komen door de vlinderpopulatie te verminderen. 

Lees meer...
Moestuinieren in juni

Het is een heerlijke maand, zeker in de moestuin, want alles groeit als kool. Het kan flink  warm zijn en dan is water geven het devies. Wat kunnen we nu nog meer doen voor een rijke, smakelijke en gezonde oogst?

Lees meer...