Nieuws

Gezien in de folder: in 5 stappen je vijver klaar

De vijver is het kloppend hart van de tuin. Na de winter is de vijver weer toe aan een opfrisbeurt. Maar wat moet er eigenlijk allemaal gebeuren? Met deze 5 stappen is je vijver in een mum van tijd weer klaar om van te genieten!

Lees meer...
Gezien in de folder: onweerstaanbaar paars

De kleur paars heeft een haast magische aantrekkingskracht. Maar er is meer aan de hand dan je op het eerste gezicht ziet. Ook de geur van paarsblauwe bloemen is niet te weerstaan: voor vlinders en bijen dan! Zoet zoemende hommels en dansende vlinders maken je tuin tot een zomerse oase.

Lees meer...
Gezien in de folder: Urban jungle

Met de woontrend ‘Urban Jungle’ creëer je een eigen jungle in huis. Combineer planten met een uitgesproken bladvorm, zoals de gatenplant of de zaagcactus met natuurlijke materialen zoals hout, rotan en touw.

Lees meer...
Zomerbollen planten

De lente is nog pril, maar in ons tuincentrum in Sint-Pieters-Leeuw heb je nu ruime keuze in zomerbollen.

Lees meer...
Tuintips april

De lente komt maar traag op gang dit jaar. En dan doet april ook nog eens wat hij wil. Hagel of zonneschijn, er zijn deze maand genoeg tuin- en moestuinklusjes te doen.

Lees meer...
Tuinplant van de maand april: Petunia

De Petunia: easy care, veel keuze.

Lees meer...
Hortensia: woonplant van de maand april

Grote bloemschermen, sprookjesachtige kleuren, schoonheid in overvloed – als er hortensia's zijn is het voorjaar écht begonnen. 

Lees meer...
Haal het voorjaar in huis!

De eerste voorjaarsbollen hebben in de tuin de kop opgestoken en hier en daar verschijnt pril groen.

Lees meer...
Oplossingen voor een buxusmotplaag

Buxus wordt momenteel opnieuw geplaagd door de buxusmot-rups: groen-zwarte rupsjes van een Aziatische vlindersoort vreten op een week tijd grote stukken buxus kaal. Deze rupsjes zullen na enkele weken een cocon vormen en nog een paar weken later komt hieruit een nachtvlinder: de buxusmot. Het is een mooie witte vlinder met een donkerbeige rand. Deze vlinder kan na een week al eitjes leggen: deze zijn klein, oranje en worden in groepjes gelegd aan de onderkant van enkele buxusblaadjes van frisgroene buxusplanten die de vlinder op zijn weg tegenkomt. Waarschijnlijk zullen in de nazomer uit deze eitjes opnieuw rupsjes komen (half september/eind september) en de groene buxusblaadjes opnieuw opvreten. Deze rupsen zullen als kleine rups overwinteren, samen met de niet uitgekomen eitjes. Na de winter start de nieuwe generatie vlinders/rupsen van de buxusmot. Enkel bij een zeer strenge winter zullen de eitjes en de popjes in de cocons het niet overleven. Groendekor biedt meerdere oplossingen en enkele tips...

Lees meer...
Fleurige paasdecoraties

Wanneer je gezellig met familie of vrienden aan tafel gaat om uitgebreid te brunchen of dineren, maak je het binnen natuurlijk graag vrolijk en fleurig.

Lees meer...