Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00

  Heeft u vragen?

  02/377.86.32

  Nieuws

  Meer pompoendecoraties

  Eerder gaven we op deze site van ons tuincentrum in %locations% al tips voor het maken van griezelige pompoendecoraties voor Halloween en Sint-Maarten.

  Lees meer...

  Plant op het juiste moment in de juiste grond. 

  Voorjaarsbloeiers plant je best vanaf eind september tot november. Deadline gemist? Geen probleem. Gebruik een extra laagje afgevallen bladeren en geef ze goed water, maar overdrijf niet! Kletsnatte grond is, net als vorst, af te raden. Bolgewassen houden namelijk van luchtige en snel opdrogende grond. Meng die grond met wat compost en humus en je krijgt heel gelukkige bloembollen.

  Gebruik het ju...

  Lees meer...
  11 tuintips voor september

  De herfst hangt in de lucht. Het is frisser, de dagen worden korter, bloeiende planten raken over hun hoogtepunt heen, de eerste paddenstoelen duiken op.

  Lees meer...
  Chrysanten: aanrader voor binnen en buiten

  Ze duiken nu weer op, in alle kleuren, soorten en maten, uiteraard ook in ons tuincentrum. Chrysanten bloeien rijk, lang en laat in het jaar.

  Lees meer...
  APK voor de (na)zomertuin

  Augustus is een wat lastige maand, voor de tuin en de tuinier. Het kan enorm warm en droog zijn en dan vallen er weer enorme hoosbuien.

  Lees meer...
  IJs en sorbets uit eigen tuin

  In dit artikel leest u hoe u zelf thee en ijsthee kunt maken met ingrediënten uit eigen tuin en uit de potten op uw balkon of (dak)terras. Wie lust er in de zomer nu niet een lekker verkoelend ijsje of frisse sorbet? Ook die kunt u zelf maken.

  Lees meer...
  Thee en ijsthee uit eigen tuin

  Het is hoogzomer, dus geeft ons tuincentrum in %locations% u graag opnieuw een paar culinaire tips om van te genieten tijdens je staycation in Tuinesië of op Gran Balconia. Ga eens aan de slag met ingrediënten uit uw tuin, terras- en balkonpotten en maak daar een karaf verfrissende ijsthee of een hartverwarmend potje gezonde thee mee. Leuk om te doen (met de kinderen), gezond én voordelig!

  Lees meer...
  Haal vlinders en libellen naar uw tuin

  Afgelopen juli organiseerde Natuurpunt weer de Grote Vlindertelling. Met 26.600 deelnemers in 9242 tuinen deden er opnieuw meer mensen mee dan voorgaande jaren. De telling kwam langzaam op gang, omdat de eerste twee weken van juli nat en koel waren. Uiteindelijk belandde de atalanta op nummer 1, het klein koolwitje op 2 en de dagpauwoog op 3. De vlindertelling is relatief laag. Dus hoe krijg u meer vlinders en libellen in uw tuin?

  Lees meer...
  Organiseer een tuinfeest

  Organiseer een tuinfeest

  Toch maar niet op vakantie, gezien de onzekere situatie en de wisselende kleurencodes? Maak dan het beste van de zomer in eigen land en geef een gezellig tuinfeest voor vrienden of familie. Houd uiteraard rekening met het aantal gasten dat voldoende afstand van elkaar moet kunnen houden. Gelukkig is het risico op besmetting veel kleiner in de frisse buitenlucht. Pak lekker uit met vrolijke decoraties voor tuin en terras en allerlei lekkernijen op de barbecue of de buffettafel. Begin met een bezoek aan ons tuincentrum in %locations%, dan heb je meteen de meeste benodigdheden in huis – en tuin.

  Lees meer...
  15 tuintips voor augustus

  Het is hoogzomer. Tijd om te genieten van het buitenleven. Maak er een heerlijke zomervakantie in eigen tuin van, met een barbecue, vuurkorf, mooi buitenkleed, luie loungebank, zitzak of hangmat, opblaasbaar zwembadje en sfeerverlichting.

  Lees meer...