Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00

  Heeft u vragen?

  02/377.86.32

  Planttips voor bloembollen

  Plant op het juiste moment in de juiste grond. 

  Voorjaarsbloeiers plant je best vanaf eind september tot november. Deadline gemist? Geen probleem. Gebruik een extra laagje afgevallen bladeren en geef ze goed water, maar overdrijf niet! Kletsnatte grond is, net als vorst, af te raden. Bolgewassen houden namelijk van luchtige en snel opdrogende grond. Meng die grond met wat compost en humus en je krijgt heel gelukkige bloembollen.

  Gebruik het juiste materiaal.

  Wil je ze planten in een pot? Dat kan, maar let er wel op dat je ze eerst in een plastieken pot plant, die je vervolgens in de stenen pot zet. Zo creëer je een isolerend laagje en breekt je mooie stenen pot niet. Om er zeker van te zijn dat je bloembol niet te diep zit en in contact komt met aarde, gebruik je best ook een bollenplanter om ze in de grond te steken. 

  Hou ze in topvorm!

  Het zou jammer zijn als je de perfecte bloembollen gevonden hebt voor jouw tuin en er slechts een jaartje plezier aan hebt. Verwijder daarom onmiddellijk de uitgebloeide bloemen, maar wacht 6 tot 8 weken om bladeren te verwijderen. Zo geef je de bloembollen de kans om zelf hun energie op te slaan. Daarnaast kan het nooit kwaad de natuur een handje te helpen. Geef je meerjarige bloembollen dus voldoende voedsel zoals compost, bladeren, organische meststoffen,… en je zal ze jaar na jaar je tuin zien opfleuren.