Vandaag geopend van 09:30 t.e.m. 15:30
  • Dutch (Belgium)
  • French (Belgium)

Heeft u vragen?

02/377.86.32

Haal het voorjaar in huis!

Haal het voorjaar in huis!

Zaterdag 16 januari was de Dam in Amsterdam voor het vijfde jaar op rij omgetoverd in één grote bloembollenpluktuin. De Nationale Tulpendag bij onze Noorderburen markeerde de start van het tulpenseizoen. Nog honderd dagen lang kunnen we genieten van een van de vrolijkste en mooiste voorjaarsbloeiers: de tulp!

Tulpenfeestje
De Nationale Tulpendag is een initiatief van alle Nederlandse Tulpenkwekers, verenigd in Stichting Tulpenpromotie. Samen met vele vrijwilligers, familie en vrienden legden zij op de Dam een pluktuin aan met maar liefst 200.000 bollen, waar het toegestroomde publiek er gratis en voor niks 20 stuks elk van mocht verzamelen. Minister Bert Koenders van Buitenlandse zaken verrichtte de feestelijke opening. Ook werd er een nieuwe tulp: de prachtig dieppaarse ‘Spinoza’ geïntroduceerd.

Vazen en bakken vol
Vanaf nu zijn er weer talloze tulpen als snijbloem verkrijgbaar en straks zijn ze er ook weer met bol en al in kant-en-klare potten, bakken en manden. Het voordeel van die laatste fleurige aanbiedingen is dat u de bollen in het najaar in de tuin kunt planten. Verwijder de bloem als die uitgebloeid is, laat het groen afsterven, haal de bollen uit de grond, verwijder de aarderesten en bewaar de bollen op een donkere, koele en droge plaats in de schuur of garage.

De nu volop verkrijgbare snijbloemen kunt u mooi op kleur of in een bonte mix binnen in een vaas zetten. Maak het nog vrolijker door ze in zelf versierde flessen te zetten. Kies een paar lege (wijn)flessen met een mooie vorm en maak deze goed schoon. Plak een brede baan gekleurd papier of mooie stof met watervaste houtlijm op de fles. En steek er tot slot voorzichtig enkele tulpen in. Klaar is uw persoonlijke tulpencreatie!