Een jaarronde tuin begint in de herfst!

Een jaarronde tuin begint in de herfst!

Nu planten, in het voorjaar genieten

Vaak denkt men dat de lente, met de belofte van een nieuw begin, het ideale seizoen is om nieuwe vaste planten te planten. We verklappen een geheim: dat kun je beter tijdens de wissel van het seizoen van zomer naar herfst doen. Ja echt! En dit is waarom.

1. WARME GROND

In de herfst is de grond in je tuin nog lekker warm van de zomer. Dat vinden planten fijn tijdens het wennen en geeft ze de kans om nieuwe wortels te vormen. Bestaande wortels rekken zich nog eens uit.

2. GEEN ZORGEN OVER DROOGTE

Regen, dat valt er vaak genoeg in het najaar. Je net geplante planten in de tuin hoef je dus niet altijd water te geven. Daarentegen is er in de lente meer kans op uitdroging.

3. GEEF JE PLANTEN EEN VOORSPRONG

Doordat je planten al een paar maanden staan tegen de tijd dat het lente is, zijn ze groter en bloeien ze mooier dan wanneer je ze in het voorjaar pas plant. Dat geeft jou bovendien een mooi excuus om bij het aanbreken van het buitenseizoen neer te ploffen op je lounge set, genietend van de lentezon en je nieuwe aanwas.

LET WEL OP HET VOLGENDE: 

Plant vorstgevoelige planten liever na de winter. En wil je tijdens de winter al wat kleur op je terras? Winterheide, najaarsviolen, schijnhulst en buxus helpen je uit de nood. 

CONCLUSIE

Nu planten, volgend jaar lekker luieren in de lentezon. Goed idee toch?