Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struisvaren, familie van de Onocleaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 100 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant neemt echter ook genoegen met een meer beschaduwde standplaats en zelfs een vrij droge bodem is zelden een probleem. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Matteuccia struthiopteris? De Matteuccia struthiopteris is ook wel bekend als Struisvaren. Deze Onocleaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Struisvaren is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Matteuccia struthiopteris? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Struisvaren niet!

  • Nederlandse naam: Struisvaren Wetenschappelijke naam: Matteuccia struthiopteris Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Matteuccia Familie: Onocleaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee