Siergras Brussel

Gras klinkt misschien niet zo bijzonder, maar siergras is allesbehalve saai. Bij gras denken veel mensen enkel en alleen aan groene sprietje op een gazon, maar siergras is veel meer dan dat. Siergrassen kunnen uw tuin namelijk behoorlijk verfraaien. Elke soort siergras is weer anders: van strak tot speels en van klein tot groot. U kunt in uw tuin dan ook verschillende effecten bereiken door het plaatsen van siergras. Wilt u weten of siergras iets is voor uw tuin? Lees dan snel verder. Wij vertellen u graag meer over onze mooie siergrassen.

Wanneer kiest u voor siergras?Siergras voor binnen en buiten nabij Brussel

Siergras is een goede keuze voor vrijwel iedere tuin. Het geeft uw tuin net iets extra’s. De grassen zijn niet alleen mooi en decoratief, maar vergen ook weinig onderhoud. Siergrassen zijn bovendien zeer geschikt om de bodem te bedekken van uw tuin. Kortom, siergras is zeer veelzijdig. Het plaatsen van siergras in uw tuin is dus een goed idee. Groendekor in Sint-Pieters-Leeuw heeft vele soorten siergras in het assortiment.

De soorten siergras van Groendekor

Er zijn zeer veel soorten siergras te koop in ons tuincentrum nabij Brussel en Anderlecht. Omdat wij niet alle siergras soorten kunnen benoemen, houden wij het bij de volgende 5 zeer populaire soorten siergras:

  • Lampenpoetsergras: dit is een van de meest populaire siergrassen in Brussel. Dit siergras is opvallend door de compacte groei. Samen met de prachtige pluimvormige bloei, is het lampenpoetsergras echt een aanwinst voor uw tuin.
  • Bamboe: u zou het misschien niet verwachten, maar ook bamboe is een grassoort. Bamboe is een geliefde tuinplant, met name omdat dit siergras een hoog decoratief gehalte heeft. Er zijn vele soorten bamboe. Bezoek ons tuincentrum in de omgeving van Brussel en kies de bamboesoort die uw voorkeur heeft. 
  • Prachtriet: zoals de naam al doet vermoeden, is dit siergras werkelijk prachtig. Dit riet kan tot wel twee meter hoog worden. U dient dus wel voldoende ruimte te hebben in uw tuin wanneer u kiest voor dit siergras. Het smalle blad wuift prachtig in de wind, en in bloei krijgt het prachtriet mooie pluimen.
  • Vedergras: dit siergras heeft zeer zachte pluimen. Zo zacht dat het niet dons lijkt. De halmen van dit gras hangen over, wat een zeer speels effect geeft. Vedergras is dus echt een sfeermaker voor in uw tuin.
  • Blauw schapengras: zoals de naam al zegt, is dit siergras blauw van kleur. De intense blauwgrijze kleur is vooral een populaire soort in moderne tuinen. Het is een echte blikvanger, waarmee u een mooi accent kunt leggen op bepaalde plekken in uw tuin.
  • Kattengras, oftewel catnip. Daar maakt u uw kat blij mee!

Siergras planten

Siergras planten kan helaas niet het hele jaar door. In de winter en tijdens vorst, raden wij van Groendekor het sterk af om siergrassen in uw tuin te planten. De juiste periode om siergras te planten, is vanaf het voorjaar in maart tot aan de late herfst. Kiest u ervoor om in hartje zomer siergrassen te planten? Dan doet u er goed aan om de planten wat extra water te geven aan de plantbasis. In het voorjaar of in het najaar is het niet nodig om de siergrassen extra water te geven.

Siergras verzorgen

Siergras verzorgen is eigenlijk heel eenvoudig. Siergras staat bij voorkeur op een zonnige plek. Tijdens droogte, wanneer er bijvoorbeeld weinig neerslag is in de zomer, dient u het siergras water te geven. Ook is het van belang om oude stengels siergras af te knippen. Hierdoor kan de plant weer beter groeien. Wat betreft de grond is siergras weinig kieskeurig. Siergras heeft geen voedzame grond nodig, waardoor de meeste grondsoorten voedzaam genoeg zijn voor siergrassen. In Brussel is de grond doorgaans voedzaam genoeg voor vrijwel alle tuinplanten. U hoeft zich hier dus geen zorgen om te maken wanneer u in Brussel en Anderlecht woont. Zijn uw siergrassen te groot gegroeid? Dan snoeit u deze bij voorkeur in het voorjaar. U kunt de siergrassen tot 15 à 20 centimeter boven de grond afknippen.

Siergras kopen in Sint-Pieters-Leeuw

Wilt u ook genieten van siergras in uw tuin in de omgeving van Brussel? Kies er in dat geval voor om siergras te kopen bij Groendekor in Sint-Pieters-Leeuw. In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment aan siergrassen, waardoor de kans groot is dat er één of meerdere soorten siergrassen tussen zitten die volledig bij uw wensen aansluit. Siergras kopen in Brussel en omgeving, doet u dus bij Groendekor. Met siergras maakt u iets bijzonders van uw tuin. Op zoek naar meer bijzondere aanwinsten voor uw tuin, zoals exotische vijvervissen? Kom snel langs in ons tuincentrum! Ons adres is: Bergensesteenweg 408, 1600 in Sint-Pieters-Leeuw.